Av. Eyüphan Korkmaz Ankara 2 Nolu Baro için adaylığını açıkladı

Kuruluşu tamamlanan Ankara 2 No'lu Barosunda ilk genel kurul çalışmaları başladı. Baro Başkanlığına adaylığını açıklayan Av. Eyüphan Korkmaz, özellikle Ankara ve İstanbul'da birden fazla baro oluşumunun hem avukat camiasına hem de hukuk sistemine ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Kasım 2021 12:04, Son Güncelleme : 10 Kasım 2021 17:06
Av. Eyüphan Korkmaz Ankara 2 Nolu Baro için adaylığını açıkladı

Avukatlık mesleğinin birikmiş, hatta kangren haline gelmiş sorunlarına çözüm üretmek için Ankara 2 No'lu Barosu başkanlığına aday olduğunu belirten Av. Eyüphan Korkmaz, "Mevcut barolar heyecanını kaybettiği için üye olmayan meslektaşlarımızın üye olmama sebeplerini bile sorgulamamaktadır. Özellikle kamu avukatlarının yüzde 80'inin barolara üye olmadığını biliyoruz. Biz tüm meslektaşlarımızın kulağı, gözü, sesi olacağız. Çıkış amacımız alternatif değil çözüm odağı olan baro olmaktır" dedi.

Ankara 2 No'lu Barosu Avukat Hakları Merkezimiz aracılığıyla avukatların gerek kolluk makamlarında gerekse adliyelerde karşılaştığı zorluklara ve mesleğin uygulanmasına yönelik hukuksuzluklara her aşamada müdahil olacaklarını kaydeden Av. Eyüphan Korkmaz, "Avukatlık mesleği her geçen gün kan kaybediyor. İşsiz kalan, asgari ücretle çalışan meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Biz bu bilinçle sadece Ankara'da değil, Türkiye genelindeki yaklaşık 150 bin meslektaşımızın sorunlarını çözüme kavuşturma niyetiyle adaylığımızı açıklıyoruz. Önceliğimiz de genç meslektaşlarımız olacaktır. Mesleğin ilk 5 yılında olan ve CMK sisteminde hizmet veren meslektaşımıza ücretsiz ofis hizmeti ile dileyen meslektaşlarımızın da kullanabileceği ortak alanlı ofis hizmeti sağlayacağız" diye konuştu.

Edirne'den Kars'a kadar tüm avukatların 'Ankara'da 2 No'lu Baro var. Bizim sorunlarımıza sahip çıkıyor' diyebilecekleri bir yapı kurmak istediklerini dile getiren Av. Korkmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Avukatlık mesleğinin kronik hale gelen sorunlarına tıkanan diyalog mekanizması ve girişimlerin aksine meslek ve meslektaş odaklı bir şekilde, sadece Ankara'daki meslektaşlarımızın değil, tüm Türkiye'deki avukatların ortak sorunları, kaygıları üzerinden somut, reel, rasyonel ve ivedi çözümler üretmek amacıyla oluşturduğumuz "Baro Diyalog Komisyonu" eliyle, milletvekili meslektaşlarımız ve bakanlık birimleriyle yoğun bir mesai yürüteceğiz. Avukatlık mesleğine gerek eserleriyle gerek mesleki duruşları vesilesiyle katkıda bulunan avukat üstatlarımızın, birikimlerini ve tecrübelerini genç kuşaklara aktarabilmelerine olanak sağlamak amacıyla, "Meslekte İz Bırakanlar" buluşmaları ile meslek üstatlarının ve stajyerlerin buluşmalarını sağlayacağız. Staj kredileri için öncelikle kamu bankalarından başlayarak en uygun koşullarda kredi imkanları için yoğun bir çalışma yürüteceğiz."

GENÇ YÖNETİM KURULU

Genç nesillerin artık değişimin merkezinde bulunduğunu aktaran Ankara 2 No'lu Barosu Başkan Adayı Av. Eyüphan Korkmaz, "Yasal zaruret sebebiyle baro yönetiminde sorumluluk alamayan mesleğinin 1. ile 5. yılı arasında olan avukat meslektaşlarımızın baromuza çok daha yoğun ve yakın katkı sunabilmelerine olanak sağlamak ve mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızla daha yakın temas kurabilmek adına 10 kişiden oluşan Genç Yönetim Kurulu oluşturacağız. Baro kurullarında görev alması için yeterli kıdeme sahip olmayan ancak yüksek enerjilerinden ve fikirlerinden yararlanılması gereken genç meslektaşlarımızın "Genç Yönetim Kurulu Temsilcisi" sıfatıyla baro yönetimine aktif olarak katılımını sağlayacağız. Genç Avukatlar Merkezini oluşturup 0-5 yıl arası kıdeme sahip meslektaşlarımızın her daim yanında ve yakınında olacağız" şeklinde konuştu.

"YAPAY ZEKA BARODA OLACAK"

Yapay Zekanın tüm mesleklerde aktif hale gelmeye başladığını, bu teknolojik gelişmeyi göz ardı edemeyeceklerini belirten Korkmaz, "Baro web sayfamızı oluşturup, meslektaşlarımızın şifreleriyle girerek pek çok hizmeti web sitesi üzerinden alabileceği bir hale getireceğiz. Mobil uygulama ile avukat meslektaşlarımızın baro binalarına gitmeksizin her tür evraka ulaşımını sağlayacağız. Meslektaşlarımızın e-imza ile baroya başvuru yapabilmelerine, yine aynı yolla bazı belgeleri baroya gelmelerine gerek kalmadan alabilmelerini sağlayacağız. Kullanımın yaygınlaşması ve ihtiyaçların ortaya çıkmasıyla hem akıllı telefon uygulamasını hem de web kullanımını en üst seviyeye çıkaracağız. Yapay zeka ve teknoloji baroda olacak" ifadelerini kullandı.

"DAYANIŞMA RUHU HEP CANLI OLACAK"

Dayanışma ve birlik beraberlik konularına da değinen Av. Eyüphan Korkmaz, "Genel kuruldan talep edeceğimiz yetkiyle, görev dönemimizde ihtiyaç duyan meslektaşlarla yardımlaşma ve destek hizmetlerimizi, alt yapısını güçlendirip sürdürülebilir finansman modeliyle kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu amaçla yoğun ikili görüşmeler yapacağız. Ankara'da, merkeze uzak olmamak üzere 20 dönüm üstü bir arsanın uzun dönem kiralanması yöntemiyle piknik - sosyal etkinlik - kafeterya hizmetlerini haftanın 6 günü sunacak şekilde, avukat meslektaşlarımızın bugüne değin başka kurumlardan istifade ederek yararlandığı piknik, sosyal tesis alanı hizmetlerinin, mensup oldukları Ankara 2 No'lu Barosu tesislerinde kendileri, arkadaşları, aileleri ile gönül huzuru içerisinde üst bir kalitede hizmet alabilmelerini temin etmeye çalışacağız" dedi.

CMK VE ADLİ YARDIM ÜCRETLERİ

Av. Korkmaz açıklamasını; "CMK ve adli yardım ücretlerinin avukatlık onuruna yakışır düzeye çıkarılması için gayret edeceğiz. Bu ücretler nedeniyle serbest meslek kazancımızdan alınan KDV, stopaj oranlarının kaldırılması ya da düşürülmesi amacıyla mücadele edeceğiz. CMK servis imkanlarının tahsisi ve kalitesi için Adalet Bakanlığı ile yoğun görüşmeler yapacağız" diyerek tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber