Son toplantı Bahçeli'nin odasında yapıldı ve anlaşmaya varıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK PARTİ VE MHP TÜRBAN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ANLAŞTI

ZAFER ÇAKMAK

ANKARA (İHA) - AK Parti ve MHP, üniversitelerde türban yasağının kaldırılması için anayasa değişikliği yapılması konusunda anlaştı.

AK Parti ve MHP kurmaylarının üniversitelerdeki türban sorununun çözümüne ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki odasında gerçekleştirdikleri 2. toplantıda anlaşma sağlandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, anayasanın 10. ve 42. maddeleri ile yüksek öğretim kanununun ek 17. maddesinde değişiklik yapılması konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.


AK Parti ile MHP başörtüsü konusunda anlaştı

ANKARA (CİHAN)- Üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıracak anayasa değişikliğini görüşmek üzere biraraya gelen AK Partili ve MHP'li yetkililer metin üzerinde anlaştı. İki parti Anayasanın 10. 42. maddelerinde düzenleme yapılması konusunda anlaşmaya vardılar.


- AK Parti ile MHP yöneticileri arasında, türbanının yükseköğretimde serbest bırakılması için anayasada değişiklik amacıyla yapılan toplantıya, "genel başkanlara bilgi verilmek üzere" ara verildi.

TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin makamında gerçekleşen ve 2 saatten beri süren görüşmeden, önce AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, arkasından MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı çıktı.

Paçacı, gazetecilerin soruları üzerine, "Genel Başkana bilgi vermek üzere" görüşmeden çıktıklarını söyledi. "Metin üzerinde anlaştınız mı?" sorusuna "aşağı yukarı anlaştık" yanıtını veren Paçacı, "sorun var mı?" sorusuna ise "yok" karşılığını verdi.

Görüşmeden çıkan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ise "görüşmeye ara verdiklerini" söyledi.


AKP ve MHP yöneticileri türban için toplandı

Yükseköğretimde türbanın serbest bırakılması için yapılması öngörülen Anayasa değişikliği konusunda, AK Parti ve MHP yöneticileri, TBMM'de bir araya geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de katıldığı görüşmeye, AK Parti'den Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ile Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu katıldı.

Toplantıya MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel danışmanı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclisteki makamında gerçekleşen görüşme saat 17.00'de başladı.


AKP-MHP saat 17.00'de biraraya gelecek

- AK Parti ve MHP yöneticileri, üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için yapılacak Anayasa değişikliğine son şeklini vermek üzere bugün 17.00'de bir araya gelecek.

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için Anayasa'da değişiklik yapılması konusunda mutabık kalan AK Parti ve MHP, bugün hazırlanacak kanun teklifine son şeklini vermek üzere ikinci kez bir araya gelecek. Konu, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından AK Parti ve MHP kurmayları, saat 17.00'de TBMM'de bir görüşme yapacak. Bu görüşmede Anayasa'nın 10. ve 42. maddesinde yapılması öngörülen değişikliklerin netleştirilmesi bekleniyor.

AA-İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber