Askere vücut ısıtıcı dağıtıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri, soğuk ve kötü hava koşullarına rağmen Şırnak dağlarında PKK'lı teröristlerin izini sürüyor. Operasyonlara çıkan askerlere üşümemesi için ?vücut ısıtıcısı' dağıtıldı.

Şırnak ve Hakkari dağlarında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Mehmetçik, zorlu kış koşullarına rağmen dağlarda, ovalarda ve kırsal alanlarda teröristlerin izini sürüyor. Teröristlerin saklanma ihtimali olan mağaralar ise didik didik aranıyor. Bölgede hava sıcaklığının geceleri eksi 20-30'ları bulmasına rağmen bu faaliyetlere devam ediliyor. Geceleri operasyona çıkan askerlere ise üşümemeleri için ?vücut ısıtıcısı' adı verilen yapışkanlı maddeler de dağıtılıyor. Ciltle birebir temas etmeden iç çamaşırı ya da kıyafete yapıştırılan bu madde 20 dakika içinde ısınıyor ve 12 saat boyunca sıcaklığını korurken, 37-45 derece arasında ısı verdiği belirtildi. Isıtıcılar, kullanıma ara verilmek istendiğinde ise havası alınmış bir poşete konuluyor. Tekrar kullanılmak istenirse de poşetten çıkarılıp kıyafete yapıştırılıyor. Böylece Mehmetçiğin üşümemesi sağlanıyor.

Bu arada teröristlerin tuzaklarına karşı yollarda ve askerlerin yürüyüş yaptığı patika yollarda mayın arama faaliyetleri de kesintisiz devam ediyor. Şırnak ve Hakkari'nin virajlı yollarında süren mayın arama çalışmaları, birliklere yakın bölgelerde de yapılıyor. Dedektörlerle süren bu çalışmalara frekans karıştırıcı jammerli araçlar da eşlik ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber