DP Genel Başkanı Soylu: Üniversitelerde türban mesele yapılmamalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, türban tartışmalarıyla ilgili olarak, "Bugün artık üniversitede türban ve baş örtüsü bir mesele olarak görülmemelidir" dedi.

Soylu, partisinin Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerde artık bu tip tartışmalar yapılmasını ve bu tartışmalar üzerinden toplumsal mutabakatın, toplumsal barışın zedelenmesini ve gerginlikler yaratılmasını sakıncalı gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin gündeminin bu konuyla gölgelenmek istendiğini savunan Soylu, ülkede artık değerler üzerinden politika yapılmaması, ihtiyaçlar üzerinden siyaset üretilmesi gerektiğini belirtti.

Soylu, "Türkiye bu saatten sonra büyümenin nasıl olabileceğini, turizm gelirlerinin nasıl artırılacağını, eğitiminin nasıl daha kaliteli bir hale getirileceğini, enerji meselesinin nasıl halledileceğini tartışması gerektiğini" belirterek, şunları söyledi:

"Bugün artık üniversitede türban ve baş örtüsü bir mesele olarak görülmemelidir. Biz, gerek baş örtüsü gerekse türban konusuna bireysel hak ve özgürlükler bağlamında bakıyoruz. Bu konuda yapılması gereken düzenlemelerin, cumhuriyetin temel kuruluş değerleriyle örtüşmesi gerektiğini, milletin milli ve manevi değerlerini kapsaması gerektiğini ve laiklikten bir milim dahi sapma gösterilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz.

Bunlar bireysel hak ve özgürlükler nezdinde çözülmelidir. Ülkede sadece o konudaki özgürlüğü sağlayıp da Türkiye'nin laik değerlerinde hassas olan insanların hassasiyetini de göz ardı edebilmek mümkün değildir.

Onun da çok itinalı bir şekilde bunun içine konulması gerekmektedir.

Sanki, ilkokul, ortaokul ve liselerde de böyle bir değişiklik olabilir gibi bir yaklaşım söz konusu oldu.

Üniversitede, sadece onunla sınırlı kalmak kaydıyla baş örtüsü ve türban meselesi artık tartışılmamalıdır. Çünkü artık Türkiye bir tarafta bunu ortaya getirip, bunun mağduriyetinden prim almaya çalışanlar, bir tarafta da bunu karşıtlığından prim almaya çalışanlardan yorulmuştur.

Türkiye artık önüne bakmalıdır. Bu konudaki duruşumuz nettir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber