Odatv.com yalanlandı... Gül'ün oğlu TED yönetiminden mescit istemedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TED'den yalanlama

Türk Eğitim Derneği (TED), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TED Ankara Koleji 10. sınıf öğrencisi olan oğlu Mehmet Emre Gül'ün, okul yönetiminden ''namaz kılmak için yer istediği'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sunullah Salırlı'nın imzalarını taşıyan yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde ''Mehmet Emre Gül'ün namaz kılmak için okulda yer istediği'' şeklinde haberler yayınlandığı belirtilerek, ''gerçeği yansıtmayan bu haberle ilgili olarak basın açıklaması yapılması gereği duyulduğu'' ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

''Okulumuz öğrencilerinden 10. sınıf öğrencisi Mehmet Emre Gül okulumuzda 8 yıldır öğrenci olup, öğrenimini sürdürmektedir. İnternette, Sayın Hayrünnisa Gül'ün Okul Müdürlüğümüzü arayarak Mehmet Emre Gül'ün görüşmek istediğini ve bir talebi olacağını, Mehmet Emre Gül'ün de Okul Müdürümüzden 'namaz kılmak üzere bir yer' talep ettiğine ilişkin söylentiler yer almaktadır.

Bu söylentilerle ilgili olarak, birkaç aydır okulumuzun takipte olduğu, gerekli araştırma yapıldığı ve yapılan araştırmalar sonucunda Sayın Hayrünnisa Gül'ün ve öğrencimiz Mehmet Emre Gül'ün böyle bir talebinin olmadığı anlaşılmıştır. Ancak, bugün bir internet sitesinde bu asılsız haberlerin yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığı anlaşılınca, kurumsal olarak bir savunma yapmak üzere değil, örgün öğretimde öğrenim gören ve halen okulumuz öğrencisi olan 16 yaşında bir öğrencinin kişisel olarak savunma yapamayacağı dikkate alındığından bu basın açıklamasının yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.''


ODATV.COM'UN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN OĞLU MEHMET EMRE GÜL OKUDUĞU TED KOLEJİ'NDEN MESCİD İSTEDİ!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül, şu an TED Ankara Koleji'nde lise eğitimi görüyor.

Geçtiğimiz günlerde snowboard yapmasıyla gündeme gelen Mehmet Emre Gül, internet üzerinden ticarete yapmasıyla uzun süre konuşulmuştu.

Odatv.com olarak; Mehmet Emre Gül'le ilgili son günlerin en çok konuşulacak iddiasını gündeme getiriyoruz.

İddialara göre; bir süre önce, First Lady Hayrunnisa Gül, TED Koleji Okul müdürünü arayıp, oğlu Mehmet Emre Gül'ün kendisini ziyaret edeceğini söyledi.

Okul müdürü ise; Hayrunnisa Gül'e 'Söylemenize dahi gerek yok, tabi ki ziyaret edebilir' dedi.

Bunun üzerine Mehmet Emre Gül, okul müdürünü ziyaret edip, çok konuşulacak isteğini söyledi.

Gül, okul müdürüne, 'namaz kılmak istediğini ve bunun için okul içinde namaz kılınacak bir yer yani mescid açılmasını' istedi.

Mehmet Emre Gül'ün bu isteğine çok şaşıran okul müdürü, 'bugüne kadar TED Koleji'nde böyle birşey olmadığını ve bundan sonra da olamayacağını' söyledi.

Mehmet Emre Gül, okul müdürünün verdiği bu cevaptan sonra; müdürün yanından ayrıldı.

Üniversitelerde türban ve okullarda mescit haberlerinin yoğunlaştığı şu günlerde Mehmet Emre Gül'ün TED kolejinden böyle bir istekte bulunması da hayli ilginç.

Çünkü TED Koleji'nin bağlı olduğu Türk Eğitim Derneği, M.K Atatürk'ün çağrısı üzerine cumhuriyeti kuran kadroların önderliğinde 31 Ocak 1928 tarihinde kuruldu.

Ve kurulduğu günden beri de TED kolejleri eğitimiyle ve eğitimci kadrolarıyla cumhuriyetin ve laikliğin hep savunucusu oldu.

Bu iddia ile ilgili TED Ankara Koleji müdürü Melike Toklucu'yu aradık. Kendisi böyle bir olay yaşanmadığını açıklasa bile Odatv.com olarak haberimizi kaynaklarımıza doğrulatmış bulunduğumuz için haberimizin arkasındayız.

Odatv.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber