Sendikalar, taşeronlaşma ve düzensiz istihdamı masaya yatırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu'nun düzenlediği ve yarın İstanbul'da başlayacak konferansta taşeronlaşma ve düzensiz istihdam konusu ele alınacak.

Uluslararası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (ICEM) düzenlediği ?Altişveren ve Düzensiz İstihdam Türkiye Ulusal Konferansı? yarın İstanbul'da başlıyor. Konferansta, düzensiz istihdam ve taşeronlaşma konuları ele alınacak.

Petrol-İş'ten yapılan açıklamaya göre ICEM tarafından, ?Altişveren ve Düzensiz İstihdam Projesi? çerçevesinde düzenlenen Türkiye Ulusal Konferansı 31 Ocak?1 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Friedrich Ebert Vakfı'nın katkılarıyla, Türkiye'deki ICEM üyesi 13 sendikadan 80'i aşkın yöneticinin katılacağı konferansta, açılış konuşması Türk-İş Başkanı ve ICEM Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Kumlu yapacak.

ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda'nın da katılacağı toplantıda, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa Kimya, Maden ve Enerji İşçileri Federasyonu (EMCEF), Almanya Kimya, Enerji ve Maden İşçileri Sendikası (IG BCE), Hollanda Sanayi İşçileri Sendikası (FNV Bondgenoten) ve İsveç Metal, Kimya ve Tekstil İşçileri Sendikası (IFMetall) temsilcileri de katılacak.

Merkezi Brüksel'de bulunan ICEM, 132 ülkeden 467 sendikaya üye 20 milyonun üzerinde işçiyi temsil ediyor. Türkiye'de, ICEM'e üye sendikalar ise şöyle:

Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Tes-İş, Belediye-İş, Türkiye Maden-İş, Genel Maden-İş, Petrol-İş, Kristal-İş, Türkiye Çimse-İş, Selüloz-İş, DİSK'e bağlı Lastik-İş, Tümka-İş, Dev Maden-Sen, KESK'e bağlı ESM ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber