Hükümet ekonomiyi değerlendirdi

Haber Giriş : 30 Ocak 2008 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda küresel ekonomide beklenen yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasının Türkiye'ye yansımalarının, olmasının doğal karşılanması gerektiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda küresel ekonomideki son gelişmeler, Türkiye ekonomisinin performansı ve mevcut durumu, küresel ekonomideki gelişmelerin Türkiye ekonomisine muhtemel yansımaları ile bu etkilerin yönetilmesine yönelik geliştirilen inisiyatifler ve politikaların değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, 2007 yılının Temmuz ayından sonradaha da belirginleşen ABD konut piyasasındaki sorunların ve bu sorunların kredi piyasalarına yansıması sürecinin devam ettiğinin tespit edildiği belirtilerek, ?bu çerçevede ortaya çıkan zararların finansal kuruluşların bilançolarına yansımalarına ilişkin her gelişme, küresel ölçekte mali piyasalarda da dalgalanmaya yol açmaktadır? denildi.

DALGALANMA BİR SÜRE DAHA DEVAM EDER

Bu sürecin bir süre daha devam etmesinin beklendiğinin ifade edildiği açıklamada, ?Özellikle kredi koşullarının sıkılaşmasının ve risklerin yeniden fiyatlandırılması sürecinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açacağı öngörülmektedir. Büyüme hızındaki yavaşlamanın gelişmiş ülkelerde daha belirgin, gelişmekte olan ekonomilerde ise daha ılımlı olması beklenmektedir? tespitlerinde bulunuldu.

Açıklamada, dünya büyüme hızı öngörülerinin aşağıya çekilmiş olmasına ve bu revizyona ilişkin aşağı yönlü bazı risklerin bulunmasına rağmen, 2008 yılının dünya genelinde ve özellikle yükselen piyasa ekonomilerinde büyümenin ve ticaret hacminin artışını sürdüreceğinin görülmekte olduğu kaydedildi.

EKONOMİNİN ŞOKLARA DİRENEBİLME KABİLİYETİ ARTTI

Açıklamada şöyle denildi:

?Küresel ekonomide beklenen yavaşlama ile kredi koşullarının sıkılaşmasını, Türkiye ekonomisinin son dönemlerde uluslar arası ekonomi ev mali piyasalar ile gerçekleştirdiği bütünleşme süreci de dikkate alındığında, ülkemize de yansımalarının olması doğal karşılanmalıdır. Türkiye ekonomisi son dönemde izlenen politikalar neticesinde ciddi bir istikrara kavuşmuş, muhtemel riskler karşısında kendisini koruyabilme özelliğini geliştirmiş, küresel ve yerel şoklara direnebilme kabiliyetini artırmıştır. Ekonomimizin temel göstergelerinde son yıllarda köklü iyileşmeler gerçekleştirilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber