Savcılık, askeri müzeye başörtü soruşturması açtı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gülsim Horan ne için suç durusunda bulundu?

Harbiye Askeri Müzesi'nde 8 Aralık 2007 günü düzenlenen Türkiye Özürlüler Kongresine katılmak için Tüketiciler Birliği Derneği standında görev alan dernek üyesi Gülsim Horan, başörtülü olduğu için fuar alanından çıkartılması üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık yapılan şikayet üzerine Harbiye Askeri Müzesi çalışanları hakkında soruşturma başlattı.

ANAYASADA BÖYLE BİR ŞEY YOK

Komite üyesi Horan fuarlara başörtüsü ile girilmeyeceği konusunda herhangi bir yasağın bulunmadığını ifade ettiği şikayet dilekçesinde,

"Başta Anayasamız olmak üzere mevzuatımızda fuar alanlarına baş örtüsü ile girilemeyeceği konusunda herhangi bir yasak bulunmamaktadır. Nitekim Anayasamızın 10. maddesinde 'Herkes dil, ırk, renk, siyasi düşünce, din mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir' , 12 maddesinde, 'Herkes kişiliğine bağlı, dokunulmaz, devredilmez, vazgeçilmez temel hak ve hürriyetlere sahiptir' denilmektedir. Buna rağmen keyfi bir takım uygulamalar ile anayasa tarafından güvence altına alınmış olunan haklarımın kullandırılmaması suç niteliği taşımaktadır" dedi.

Horan, "Müzeye girişimi engelleyen yetkililerin isimlerini bilmiyorum. keyfi bir uygulamayla kişilik haklarım engellenmiştir. O kişilerin tek tek tespit edilmesini istiyorum. Haklarında dava açıyorum" dedi.

Tolga ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber