Taksi durakları ve okullara 'ilk yardım seti'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

)- Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, insan sağlığı açısından önem arz eden ilk yardım setlerinin, okul ve taksi duraklarında eksik olduğunu saptamaları üzerine ücretsiz olarak dağıtımına başladıklarını bildirdi.

Eryılmaz, Çankaya Belediyesi sağlık ekiplerinin, okullarda ve taksi duraklarında düzenli olarak sağlık taraması yaptıklarını söyledi.İnsan sağlığı konusunda hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Eryılmaz, çok temel tıbbi malzemelerin eksikliğinin, anlık çözümlerin ertelenmesine ve böylece sorunun daha da büyümesine neden olacağını ifade etti.

Belediyenin sağlık taramaları sırasında okullarda, taksi duraklarında ''İlk Yardım Çantası'' bulunmadığının gözlemlendiğini anlatan Eryılmaz, şunları kaydetti:

''Bu yüzden bir çok okulumuzda velilerden yardım isteniyordu. Ancak bu yolla oluşturulan ilk yardım çantalarının da acil ihtiyaçlara cevap verebilecek standartlardan uzak olduğunu fark ettik. Bunun üzerine Çankaya Belediyesi tarafından ilk yardım standartlarına uygun bir acil müdahale çantası hazırlatarak, ihtiyaç olabilecek yerlere dağıtılmasına karar verdik.''

Eryılmaz, bu amaçla hazırlanan çantalarda steril hidrofil pamuk, steril gaz hidrofil, steril sargı bezi, tıbbi bez flaster, steril yara bandı, baticon, oksijenli su, yara ve yanık merhemi, turnike, müdahale eldiveni ve makas bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber