Mesai çıkışı evine gitmek isteyen öğretmen soğuktan komaya girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'de mesai çıkışı evine gitmek isterken fırtınada kaybolan 2'si öğretmen 3 kişi kurtarılırken, kalp hastalığı bulunan Münür Koç isimli öğretmen komaya girdi. 50 yaşındaki Koç'un, kalp hastalığı olduğu için soğuğa dayanamayarak komaya girdiği belirtildi. Koç, hastanede yoğun bakımda tutuluyor.

Edinilen bilgiye göre, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kız öğrencilerin kaldığı Sevgi Evleri'nde müdür yardımcısı olarak çalışan Ercan Göktaş, öğretmen Münür Koç, şoför Murat Korkmaz, mesai bitişi otomobille evlerine gitmek üzere yola çıktı. Havanın karanlık olması ve tipinin görüş mesafesini azaltması sebebiyle otomobil kara saplandı. Yaya olarak şehir merkezine ulaşmaya çalışan şahıslar, kar ve tipide kayboldu. Ercan Göktaş ve Murat Korkmaz kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, Münür Koç'tan uzun süre haber alınamadı. Durumun polise bildirilmesi üzerine sivil savunma, akut ve Dağcılık Federasyonu ekipleri, çevrede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Çalışmalar sonucu Münür öğretmen yerde hareketsiz bir şekilde yatarken bulundu. Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Koç'un kalp rahatsızlığı olduğu, bu yüzden soğuğa dayanamayarak komaya girdiği anlaşıldı.

Uzmanlar, kalp hastalığı olanların soğuk havalarda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini kaydetti. Soğuk havaların, kalp sağlığı iyi olanlar için sorun teşkil etmediğini belirten uzmanlar, ancak, kalbi besleyen damarlarda tıkanmalar olan ve genel anlamda kalp şikayetleri bulunan insanların soğuk havalarda ciddi risk altında olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber