Grip aşısına talep arttı ama korunmak için geç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grip vakalarında artışların yaşanması ve küresel grip salgını açıklamaları grip aşısına talebi artırdı. Ancak Konya Eczacılar Odası, bu günlerde yapılan grip aşısının etkisini ancak Mart ortasında gösterebileceğini belirtiyor.

- Son günlerde grip vakalarındaki artış, aşıya olan talebi genişletti ancak Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, grip aşılarının her yıl eylül-ekim aylarında satışa sunulduğunu ve bu aylarda yapılmasının daha doğru olduğunu açıkladı.

Grip aşılarının yaptırıldıktan yaklaşık 6 hafta sonra vücudun savunma mekanizmasını düzenleyeceğini söyleyen Kızılay, ?Aşıları eylül-ekim aylarında yaptıracaksınız ki kış ortasında vücut kendini gribe karşı tam olarak savunabilsin. Bugün yapılacak grip aşısı etkisini mart ayı ortasında ancak gösterir. Mart ayı ortasından sonra grip aşısına karşı sağlanacak savunmanın bir anlamı yok? dedi.

Kızılay, birçok kişinin grip aşısını ağrı kesici gibi gördüğünü belirterek, ?Şimdi yaptırılırsa yarından itibaren gribe karşı korunacağını düşünüyorlar. Son günlerde grip vakalarında yaşanan artışlar ve küresel grip salgını açıklamaları aşıya olan talebi artırdı. Ancak geç kalmış bir talep. Artık aşının bir anlamı kalmadı? diye ekledi.

Kızılay, eczacıların satışlarından önce halkın sağlığını ön planda tuttuklarını belirterek, vatandaşların bu dönemde grip aşısı yaptırmasının sağlık açısından fazla bir getirisinin olmayacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber