Öğretmen yok, sınıflar kalabalık...Eğitim kentte ve kırsalda aynı

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'deki bir okulda öğretmen atanmadığı için 4. sınıf öğrencileri eğitim alamıyor. Yine öğretmen yokluğundan iki üçüncü sınıfı birleştiren okul idaresi 'Kentteki bir okula bu görüntüler yakışmıyor' diyor

Yeni eğitim yılı başlayalı 10 gün olmasına rağmen, Eskişehir merkezde bir ilköğretim okulunun 4. sınıf öğrencileri, öğretmen ataması yapılmadığı için eğitim alamıyor.
Erenköy Mahallesi'ndeki Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Haydar Arslan, yeni eğitim öğretim yılının ilk günlerinde 4. sınıf öğretmeninin tayininin çıktığını belirterek, bu öğretmenin yerine henüz bir atama yapılmadığını söyledi. 4. sınıf öğrencisi 28 öğrencinin derslerinin boş geçtiğini ifade eden Arslan, şu bilgileri verdi: "Öğretmen ataması yapılması için ilgili makamlara gerekli başvuruları yaptık. Henüz olumlu bir gelişme yok. Öğrenci ve veliler günde bir-iki defa okula gelerek atama yapılıp yapılmadığını soruyor. Çocuklar okulun etrafından ayrılmıyor. Okulun karşısındaki parkta oynuyorlar."

Bir sırada dört öğrenci
Arslan, bunun yanında 3. sınıf öğretmeninin de hamile olduğu için rapor aldığını, öğrencilerin okuldan soğumaması için iki üçüncü sınıfı birleştirdiklerini belirtti. Ancak bu sınıfta eğitim yapıldığını söylemenin imkânsız olduğunu anlatan Arslan, çocukların sıralarda 3'er 4'er kişi oturduğuna işaret etti. Arslan, "Kent merkezindeki bir ilköğretim okuluna bu görüntüler yakışmıyor. Çocukların müfredattan uzak kalmaması için en kısa sürede öğretmen atamalarının yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber