Doğalgaz faturaları nasıl düşürülür?

Haber Giriş : 05 Şubat 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isınma derdi, insanların en büyük sıkıntısı. Doğalgazın evlerimize girmesi, kuşkusuz müthiş kolaylıkları beraberinde getirdi. Peki siz dört dörtlük ısındığınızı düşünüyor musunuz? Örneğin, doğalgaz peteklerinizin perde ve tüllerin arkasında kalmasından dolayı, yaşadığınız ısı kaybından haberiniz var mı?

Nedim Odabaş

Isınma derdi, insanların en büyük sıkıntısı. Doğalgazın evlerimize girmesi, kuşkusuz müthiş kolaylıkları beraberinde getirdi. Peki siz dört dörtlük ısındığınızı düşünüyor musunuz? Örneğin, doğalgaz peteklerinizin perde ve tüllerin arkasında kalmasından dolayı, yaşadığınız ısı kaybından haberiniz var mı? Ya da, peteklerden çıkan sıcak hava ile pencerelerdeki soğuk havanın karşılaşmasıyla oluşan is ve kirin perdelerinize bulaşarak oluşturduğu kötü manzarayı nasıl gidereceğinizi biliyor musunuz? Biz de bilmiyorduk, ama, bu konuda birileri müthiş bir buluş geliştirmiş, patentini almış, tescilini bitirmiş, seri şekilde üretim ve satışını gerçekleştiriyor.

Bu işi gerçekleştiren firma Karadeniz Isı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi. Şirketin Genel Koordinatörü Sinan Uçar, Genel Müdürlüğünü Mehmet Turan'ın, İmalat Müdürlüğünü Hasan Girgin'in yaptığı firmalarının 1995 yılında ısı ve ısı sistemleri üzerine faaliyete başladığını belirterek, ?Isıtaç, 2005 yılında faaliyete girdi. Hanımların en büyük derdi olan perdelerin kirlenmesi ve islenmesi, beylerin en büyük derdi olan faturaların şiştiği halde evlerin ısınmaması konusuna çözüm oluşturacak yepyeni bir buluşa firma olarak imza attık. Isıtaç'ın buluş ve tasarımı Hasan Girgin tarafından yapıldı. Patent ve tescil işlemlerini gerçekleştirdikten sonra seri şekilde üretime başladık? diyor.

Uçar, Isıtaç'ın işleviyle ilgili de şu bilgileri veriyor: ?Isıtaç, 90 derecelik bir açıyla petekten yukarı sirkülasyon halindeki ısıyı, oda içine yönlendiriyor. Böylelikle, hem ısının direkt olarak odaya yönlenmesini sağlıyor, hem de soğuk ve sıcak havanın kesiştiği noktada oluşan, perde ve tüllerin kirlenmesine yol açan olumsuzluğu ortadan kaldırıyor. Oldukça basit, ama kullanışlı ve faydalı bir tasarım?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber