Yaşlı arabalarda vergi pürüzü

Haber Giriş : 06 Şubat 2008 15:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

? Ulaştırma Bakanlığı, 1972 model ve daha önceki yıllara ait araçların kademeli biçimde trafikten çekilerek hurdaya ayrılması kapsamında ilk araç alımına başladı. Bakan Binali Yıldırım, 1972 ve daha önceki yıllara ait araçların belli bir bedel karşılığında alınarak trafikten çekilip hurdaya ayrılması projesine katılımı engelleyen, araç sahiplerinin birikmiş motorlu taşıt vergisi borçları konusunda Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne Maliye Bakanlığı ile çalışma yapılması talimatı verdi.

Ulaştırma Bakanlığı, hurda araçların toplanması projesi çerçevesinde ilk araç alımını bugün yaptı. Düzenlenen törende Ulaştırma Bakanı Yıldırım araç sahibi Mustafa Gül'e 6 bin 270 YTL'lik çekini teslim etti. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, karayolu taşıma filosunun gençleştirilmesi, rekabet gücünün artırılması, trafik güvenliğinin sağlanması ve çevrenin korunması için bu projenin önemli olduğunu belirterek, 2 yıl içinde 1972 model ve daha önceki yıllara ait araçları peyder pey trafikten çekeceklerini kaydetti.

Ayrıca, araçlarda boyut ve ağırlık kontrolü ile ilgili uygulamanın yaygınlaştırılması amacıyla 198 araç muayene istasyonlarını faaliyete geçirdiklerini dile getiren Yıldırım, ağırlık kontrollerinin yaygınlaşması için de 200 yeni kantar alındığını ifade etti.

Bakan Yıldırım'ın, araç sahibi Gül'e ?verdikleri fiyat nasıl? sorusu üzerine Gül, ?Verilen fiyat güzel. Bu sayının artması için vergi borcundan dolayı sıkıntılar var. Bu katılımı etkiliyor? dedi.

Gül, uygulamanın memleket açısından önemli bir uygulama olduğunu vurguladı. Gül'ün, projenin sürekliliğinin olması ve talebin artması için vergi ile sıkıntıların çözülmesi gerektiğini söylemesi üzerine Bakan Yıldırım, vergi konusunda Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne Maliye Bakanlığı ile çalışma yapılması talimatı verdi.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, proje kapsamında 60 bin hurda aracın toplanacağını belirterek, araçların dönemsel olarak alınacağını söyledi. İlk olarak 1958 ve öncesi modellerin şubat ayın sonuna kadar toplanacağının altını çizen Aydın, belli gruplar halinde 1972 model dahil bütün kamyon, otobüs ve çekici ve tankerleri piyasa değerinin üzerinde alınacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber