Hastane başhekimi tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Van'ın Çatak ilçesinde, Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Grup Başkanı Dr. S.D. ile bir firma sahibi olduğu belirtilen N.İ. isimli şahıslar, "sahte evrak düzenlemek suretiyle ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklanırken, olayla ilgili 1 kişinin de arandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Çatak Cumhuriyet Savcılığı, Devlet Hastanesi'ne alınan 10 bin YTL'lik hizmet ve 100 bin YTL'lik mal alım ihaleleri ile ilgili şartnameleri incelemeye başladı. Yapılan inceleme sonucunda alımı gerçekleştirildikten sonra yapılan itirazlar üzerine iptal edilen her iki ihalenin şartnamelerinin değiştirildiği tespit edildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Hastane Başhekimi Dr. S.D. ve iptal edilen ihaleyi kazanan firmanın sahibi olduğu

belirtilen N.İ. yakalanarak gözaltına alındı.

Dün gece geç saatlerde Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusu tamamlanan Dr. S.D. ve N.İ., "sahte evrak düzenlemek suretiyle ihaleye fesat karıştırmak" suçundan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, isnat edilen suçtan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla ilgili 1 kişinin arandığı ve başlatılan soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber