Sakarya Üniversitesi'nde tecavüz girişimi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak görev yapan bir çocuk babası Ergün Deniz, 20 yaşındaki Halkla İlişkiler Bölümü ögrencisi ve engelliler derneğinde gönüllü olarak çalışan S.T.'yi, kendi evine götürürek tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan bir öğretim görevlisi de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıdı. Yurt dışında bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, ?Çok üzücü bir olay. Adli ve idari işlem yapılıyor'' dedi.

Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan Ergün Deniz (36) ile aynı üniversitede öğretim görevlisi A.D., üniversitenin Halkla ilişkiler Bölümü öğrencisi S.T. ve bir derneğin yönetecisi N.K. ile birlikte geçen hafta cuma günü Poyrazlar Gölü'ne pikniğe giderek alkol alıp eğlendi. Piknik dönüşü şoför Ergün Deniz, ?Alkollü olarak yurda gidememeyeceğini' söyleyen S.T.'ye, ?Eşim annesine gitti. O zaman bize gidelim'' dedi. Kızla Adapazarı'ndaki evine giden Ergün Deniz, iddiaya göre burada S.T.'ye tecavüz etmek istedi. Ancak genç kızın karşı koyması üzerine onu dövdü. Evden kaçarak polis merkezine giden S.T.'nin şikayeti üzerine şoför Ergün Deniz ve üniversitede öğretim görevlisi A.D. gözaltına alındı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen S.T.'ye dövüldüğüne ilişkin gecici rapor verildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Mahkemeye sevk edilen şoför Ergün Deniz suçlamaları kabul etmeyerek, ?Piknik sonrası kaldığı yurda bırakmaya götürdüm. Ancak alkolü olduğu için gitmek istemedi. Eşim annesindeydi. Ben de eve götürdüm, ancak taciz etmedim. Alkollü olduğu için ne yaptığını bilmiyor'' dedi. Bu savunmasına rağmen Ergün Deniz tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olanlardan haberinin olmadığını söyleyen Öğretim görevlisi A.D. serbest bırakıldı. Ancak üniversideki görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı.

Halen Almanya'da bulunan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, ?Böyle bir olayın bizim üniversitede olmasına çok üzüldük. Konuyla ilgili hem adli hemde idari soruşturmamız var. Adli yönden şoför tutuklandı. İdari olarak da gerekeni yapıyoruz. Üniversitemizin adının böyle münferit bir olayla kötü olarak anılmasına üzüldük'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber