Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebiyle tüm okullar hatıra ormanı oluşturacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine bir genelge göndererek okul hatıra ormanlarının oluşturulmasını istedi. Bakanlık tarafından gönderilen genelge doğrultusunda,Yozgat genelindeki okulların hatıra ormanları kurulması için çalışma başlatıldı. Yozgat'ta okulların oluşturacağı orman sayesinde yaklaşık 110 bin fidan dikilmesi planlanıyor.

Her yıl Kıbrıs adası kadar toprağını erezyonlarla kaybeden Türkiye, ağaçlandırma seferberlikleriyle toprak kayıplarının önüne geçmeye çalışıyor. Daha önce Başbakan Recep Tayiyp Erdoğan tarafından başlatılan ağaçlandırma seferberliğine Milli Eğitim Bakanlığı da katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca tüm il milli eğitim müdürlüklerine bir genelge gönderildi.

Bakanlık genelgesinde, tüm illerdeki okulların hatıra ormanı oluşturması istendi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren her derece ve türdeki okul ve kurumların yönetici, öğretmen, öğrenci, personel ve okul aile birliklerinin işbirliği ile hatıra ormanlarının oluşturulması için çalışma yapılması istendi. Bakanlıkca gönderilen genelgenin ardından Yozgat milli eğitim müdürlüğü hatıra ormanlarının oluşturulması ve ağaç dikiminin yaygınlaştırılması amacıyla bir slogan yarışması başlattı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ay sonuna kadar sürecek yarışmada ağaç sevgisinin pekiştirilmesini amaçladıklarını kaydetti. Müdür Gamsız, "Yarışma sonunda belirlenen sloganın ardından ilkbaharla birlikte tüm okulların katılımı ile ağaç dikimini başlatacağız. Merkez ve ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızın adına ormanlar oluşturacağız" dedi.

Okulların hatıra ormanının İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yapılacağını belirten İl Müdürü Gamsız, yer tahsisi talebinde bulunduklarını kaydetti. Milli eğitim projesi sayisinde orman bakımından Türkiye'nin en fakir ellerinin başında gelen Yozgat merkez ve ilçelerde yaklaşık 110 bin ağaç dikilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber