Okullarda şiddete kameralı çözüm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de, okullarda artan şiddetin önlenmesine yönelik çeşitli projeler üreten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kapsamda şiddetin fazla olduğu okullara kamera sistemi kurulmasını sağladı. Mersin'in yoğun öğrenci nüfusu bulunan ve şiddetin fazla yaşandığı liselere güvenlik kameraları yerleştirilerek, güvenlik şirketlerinden görevliler konuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret ederek, yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diledi. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, özellikle Mersin'deki okullarda artan şiddet olaylarında tek sorumlunun Milli Eğitim Müdürlüğü olmadığını ve şiddetle mücadelenin yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yüklenmemesi gerektiğini söyledi. Eğitim-öğretimde herkesin görev ve sorumlulukları olduğunu ifade eden Gül, "Eğitim problemlerini sadece eğitimciler

çözemez. Sivil toplum kuruluşları, sanayi çevreleriyle birlikte koordineli çalışmamız gerekiyor. Eğitim ortamındaki şiddetin önlenmesi ve azalması için İl Yürütme Kurulu olarak ayda bir toplantı yapıyoruz. Son toplantımızda eğitim ortamındaki şiddetin azaldığı yönünde veriler değerlendirildi" dedi.

Şiddetin önlenmesi noktasında özellikle şiddetin yoğun olarak görüldüğü ve öğrenci sayısının fazla olduğu liselere kameralı sistem kurduklarını ve şu ana kadar da bunun faydasını gördüklerini anlatan Hasan Gül, diğer taraftan bazı özel güvenlik şirketleri ile anlaşma yaparak, okullarda güvenlik görevlilerinin bulundurulduğunu vurguladı. Bir plan çerçevesinde bu çalışmaların devam edeceğine dikkat çeken Gül, "Biz istiyoruz ki eğitim ortamlarında şiddet tamamen bitsin. Eğitimin çözemeyeceği bir problem

yoktur. Zor bir problemi dahi yine biz eğitimle çözmek zorundayız, demokrasi dışı bir eğitimle çözülmesinden yana değiliz. Özellikle baskı ve engelleme yöntemi, sorunları hiç çözmez. Bununla ilgili olarak da okul müdürleri ve öğretmenlerle toplantılar düzenleyerek, bu konulara değiniyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Rehberlik Araştırma Müdürlüğü'nün bu konuda çok ciddi projeleri olduğunu ve bu projeleri Mersin'de de hayata geçirdiklerinin altını çizen Gül, şöyle konuştu:

"Plan çerçevesinde ailelere yönelik olarak da çalışmalarımız oluyor. Rehberlik öğretmenlerimizin velilerin bilgilendirilmesine yönelik seminerleri oluyor. Eğitim ortamlarındaki şiddetin kaynakları var, bu kaynaklara inmek gerekiyor. Aile ortamında şiddet varsa, çocuk o şiddeti okul ortamına da taşıyor. Medya ortamındaki şiddet içerikli dizilerin çok olması şiddetin artmasında önemli bir rol oynuyor. İnternet ortamındaki şiddet içerikli oyunların çocuklar tarafından ilgi görmesi de önemli bir sorun ve bu

konuda ailelere önemli görevler düşüyor. Bunu yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yüklememek gerekir."

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün her türlü etkinliğinde yanında olacaklarını belirterek, "Bundan sonra asla okullarımıza yönelik, öğretmenlerimize yönelik şantaj yapılmayacak. Milli eğitim camiasıyla gazetecileri daha sık bir arada göreceğiz. Birlikte eğitim-öğretim konusunda da neler yapılabiliriz bu noktada bir komisyon kurarak çalışmalar yapabiliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber