Böbrek nakli oldu, malulen emekliliğine son verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erol AKKIR/(DHA)

Antalya'da Manifaturacılık yapan 35 yaşındaki Hakan Cengiz'e, 5 yıl önce Ankara'daki Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'Kronik böbrek yetmezliği' teşhisi kondu.

2 yıl diyalize giren ve 'yüzde 80 iş göremez' raporu ile Bağ-Kur'dan malulen emekli olan Cengiz, 3 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde canlıdan böbrek nakli oldu. 1 yıl sonra Bağ-Kur'a giden Hakan Cengiz, emekliliğinin iptal edildiğini öğrendi. Sağlık karnesi elinden alınan Cengiz'den ayrıca nakilden sonrası bütün masraflar da faiziyle birlikte 10 bin YTL olarak geri istendi. Bunun üzerine Antalya İş Mahkemesi'ne dava açan Cengiz, Edirne'de kazanılmış davayı emsal gösterdi.

Emekliliğinin iptali üzerine itiraz edince, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nden, "2/3 oranına sakatlığa rastlanmamıştır" diye yanıt geldiğini belirten Hakan Cengiz, "Nakilden sonra da yüzde 80 iş göremez raporum olmasına rağmen, sağlık güvencemi geri vermediler" dedi. Türkiye'de 380 hastanın bu durumda olduğunu kaydeden Cengiz, emeklilik hakkını kaybetme korkusu yaşayan birçok kişinin, vericisi olduğu halde nakilden kaçtığını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası Cengiz, "Devletin benden istediği parayı nasıl öderim? Hastalığı nedeniyle dükkanımı da kapatmak zorunda kaldım. Maaş alamıyorum. Sağlık güvencem yok. Devlet bizi açlığa mahkum bırakıyor" diye konuştu. Cengiz'in davası, önümüzdeki günlerde görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber