ÖSYM, Bölüm Kontrolü Uygulamasından Vaz mı Geçti?

ÖSYM, boş kadroların yer aldığı tercih kılavuzu yayımı sonrasında adayların internet üzerinden yaptığı tercihleri işleme alırken bir çok kontrol yapmaktadır. Bu kontroller henüz Milli Eğitim Bakanlığı düzeyine ulaşmamış olsa da, ÖSYM; cinsiyet, yaş ve alan kontrolü yapmaktadır. Ancak bize ulaşan bilgilere göre 2007/7 KPSS tercih işlemlerinde bu kontrol yapılmamış görünmektedir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALAN KONTROLÜ NE DEMEKTİR?

Kadrolarda aranan meznuiyet şartı ile adayın sahip olduğu mezuniyet durumunu karşılaştırılmasına "Alan kontrolü" denmektedir. Örneğin kişi maden mühendisi ise bu kişi "harita mühendisliği mezunu olmak" şartının arandığı kadroları tercih ettiğinde alan kontrolü yapılmakta ve kişinin bu tercihi hiç işleme alınmamaktadır.

ÖSYM bugüne değin bu kontrolü yapmaktaydı. Bölüm denklik sorunları nedeniyle bu kontrolün yapılmasının hukuken sakıncalı olduğunu geçtiğimiz yıllarda memurlar.net'te haberleştirmiştik. Diğer taraftan, söz konusu bu kontrol yanlış tercihten dolayı boş kalan kadro sayısını da oldukça azaltmaktadır.

2007/7 TERCİH İŞLEMLERİNDE KONTROLDEN VAZMI GEÇİLDİ?

Bizlere ulaşan bir üyemizin verdiği bilgilere ÖSYM 2007/7 KPSS tercih işlemlerinde bu kontrolü yapmamıştır. örneğin Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü 2007/7 tercih işlemlerinde Ankara'ya mühendis (3722595) alacağını duyurmuştur. Söz konusu bu kadro için 4689 ve 6003 kodları aranan şart olarak ilan edilmiştir. 6003 askerlik iken, 4689 kodu ise Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği demektir.Ancak bu şarta rağmen kadroya bir kimya mühendisi atanmıştır.

ÖSYM'nin bu yerleştirmesi eğer kontrolden vazgeçildiği için olmuş ise sorun bulunmamaktadır. Ancak kontrol olmasına rağmen bu şekilde bir yerleştirme yapılmış ise ÖSYM yine bir yerlerde hata yapmış demektir.

2007/7 tercih kılavuzu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber