Mavi Hat zanlısı, seçilse cezaevi yerine Meclis'te olacaktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mavi Hat zanlısı, seçilse cezaevi yerine Meclis'te olacaktı

Enis YILDIRIM ANKARA

2007 seçimlerinde BOTAŞ'taki görevinden istifa ederek milletvekilli adayı olan Genel Müdür Yardımcısı K. T.'ın seçim masraflarını Mavi Hat çetesi zanlılarının karşıladığı ortaya çıktı. İddianameye göre, T.'ın seçim sırasında yaptığı harcamaları, BOTAŞ'taki ihalelere fesat karıştırdığı ve rüşvete aracılık ettiği ileri sürülen İbrahim S. üstlendi. Samsun'dan 7'nci sıradan aday olan T., seçilseydi şimdi cezaevi yerine Meclis'te olacaktı. Mavi Hat operasyonu kapsamında, "Suç İşlemek amacıyla örgüt kurmak, ihalelere fesat karıştırmak ve rüşvet almak" iddiasıyla tutuklanan Kerim Taşkıran hakkında, 21 yıldan 51 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ankara Emniyeti'nde, 25 Ekim 2007'de sorgulanan T., polislere Seydi Ç., İbrahim S.'u tanımadığı söyledi.

'HAYIRLI OLSUN SAYIN VEKİLİM'

Ancak polisin 6 ay süreyle yaptığı teknik izleme sonucunda, K. T.'ın çete zanlıları ile sık sık telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların K. T.'a 'Hayır olsun, sayın vekilim" diye hitap ettiği, T.'ın da kendisinden milletvekili olarak bahsettiği belirlendi.

6 bin oyla meclis'e giremedi

T. için örgüt kurmakla suçlanan Sevdi Ç., Mustafa Ş., Ahmet K. ve Cevdet Ç.'ın propaganda faaliyeti yaptığı belirlendi. AK Parti Samsun'dan 6 milletvekili çıkardı. 7'nci sıradan aday olan T.n 6 bin oy daha alsaydı parlamentoya girecekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber