İkinci yarıyıla başlayamayan okullar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 16:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'ta, kar sebebiyle ulaşım sağlanamayan 7 köy okulunda ikinci yarı hâlâ başlamadı.

İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, merkeze bağlı Üçevler'de 7 köy yolunun kar sebebiyle ulaşıma kapalı olduğunu, yolun ulaşıma açılmasının ardından ders başı yapılacağını söyledi.

Öğretmenlerin yolun açılması için beklediğini belirten Bayraktar, "Öğretmenlerimizi yaya olarak köylere göndermeyi doğru bulmuyorum. Her an fırtına ve çığ tehlikesi ihtimali var. Bu riski göze alamayız." dedi.

İl Özel İdare ekipleri, Üçevler grubunda bulunan Üçevler, Ağıllı, Cevizlidere, Alaniçi, Arı, Sağlık, İnardı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 24 kilometrelik yolun 12 kilometrelik kısmını ulaşıma açan ekipler, yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle zor anlar yaşıyor.

Öte yandan etkili kar yağışı sebebiyle Van'ın Bahçesaray ve Saray ilçelerinde eğitime ara verildi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 2, merkezde 1,5 metreye ulaştığı Bahçesaray'da ilköğretim okulları ve liseler 2 gün tatil edildi. Saray'da ise eğitime 1 gün ara verildi. Van'da 142, Hakkari'de ise 28 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber