Kapatılacak belediyelere MHP'den destek

Haber Giriş : 15 Şubat 2008 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Hükümetin kapatmak üzere kolları sıvadı belde belediyeleri, Meclis'te CHP'nin yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'le de görüşerek destek istediler. MHP Grup Başkanvekili Şandır, ?AKP iktidarı ya korkuyor ya aç gözlülük yapıyor? derken, Genç de ?hükümete tavsiyem bu belediyeleri kapatmaktan vazgeçsin? diye konuştu.

Kapatılmanın eşiğindeki belde belediyelerinin başkanları Meclis'te, CHP'nin ardından MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı ziyaret etti. Türkiye'de 3 bin 225 belediye bulunduğunu ve hükümetin kararıyla bunlardan üçte birinin kapacağını hatırlatan Şandır, ?bu belde belediyelerinin sorunlarına sahip çıkmak siyasetin sorumluluğu altındadır. AKP iktidarı ya korkuyor ya açgözlülük yapıyor. Siyasi istikrarın gücünü, devletin, milletin düzenini bozmak için kullanıyor.? Dedi. Belde belediyeleri sayesinde insanların doğdukları yerde, bildikleri işi yaparak yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Şandır, hükümetin sadece nüfusu dikkate alarak bu belediyeleri kapatmasına tepki gösterdi. Şandır, ?matematiksel hesaplar içine girerek belde belediyelerini kapatmak ya açgözlülük ya korkudandır. AKP iktidarını uyarıyorum, bu düzenlemeden geri dönmelerini teklif ediyorum. Devletin koyduğu düzenle oynamak hiçbir iktidara yararlı olmamıştır. İktidarlar her seçim öncesinde seçim kanunlarıyla oynamayı usul haline getirmişlerdir. Ancak bu yola sapanlar başarılı olamamıştır? diye konuştu.

Belde belediyelerinin kapatılmasını rakamların üzerinden oynanan bir oyun olarak nitelendiren ve bunun akıllıcı olmadığını dile getiren Şandır, ?bu insanların ağzının tadını kaçırmak doğru ve hak değil. Böyle bir kanun tasarısı Meclis'e geldiğinde MHP olarak şiddetli muhalefet yapacağız? dedi.

GENÇ'TEN HÜKÜMETE TAVSİYE

Değişik partilere mensup belde belediye başkanlarından oluşan heyet MHP'nin ardından Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'le de görüşerek destek istediler. Genç, iktidarın birinci görevinin güveni ve huzuru sağlamak olduğunu belirterek kapatılması planlanan belde belediyelerinin devlete yük getirmediğini savundu. Genç, ?bunlar gece yatıp sabah kalkıp karar veriyorlar. Böyle devlet yönetilmez.? Dedi. Belde belediyelerinin yörelerde çok önemli görevler gördüğünü belirterek ?bu belediyeler kanalizasyon, temiz su ve daha bir çok hizmet veriyor. Bunları kaldırırsanız dağ kanunları geçerli olur.Hükümete tavsiye ediyorum. Bu düzenlemeden vazgeçsinler. AKP 340 milletvekilim var her şeyi yaparım diyor ama zorbalıkla olmaz bu işler, zorbalık, zorbaya fayda getirmez.? Dedi. Genç, MHP ve CHP'nin, belde belediyelerine destek vermesi halinde, ilgili kanun tasarısını, komisyonlarda ?300-500 önerge vererek? engelleyebileceğini kaydetti.

Ziyarette belde belediye başkanları adına konuşan Mahalli İdareler Derneği Başkanı Mehmet Dönmez ise belde belediyelerinin kapanmasından 1 milyon 85 bin kişinin olumsuz etkileneceğini belirterek ?bu düzenlemeye oy verecek milletvekillerimiz iyi düşünsünler. Bu kadar insanın huzurunu kaçıracaklar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber