Eski Rektör, savcıya açtığı davayı kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 00:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, eski Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan hakkında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan açtığı davayı kazandı. Kaçan'ın bin 500 YTL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Prof. Dr. Aşkın'ın, Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 18 Temmuz 2006 tarihinde açtığı dava sonuçlandı. Bugün görülen davanın son duruşmasına il dışında bulunan Prof. Dr. Aşkın ve Trabzon'a hakim olarak atanan eski Cumhuriyet Başsavcısı Kaçan katılmadı. Yaklaşık yarım saat süren duruşmada mahkeme, 6 bin YTL'lik manevi tazminat davası açan Prof. Dr. Aşkın'ın davasının kısmen kabulü ile Kaçan'ı bin 500 YTL ödemeye mahkum etti. Tazminatın dava tarihi olan 18 Temmuz 2006'den itibaren işleyecek yasal faizi ile

davalıdan alınarak davacıya verilmesine de karar veren mahkeme, davayı kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde Yargıtay'a temyiz yolu açık olmak üzere karara bağladı.

5 Nisan 2005 tarihinde eski Rektör Prof. Dr. Aşkın ve bazı üniversite görevlileri hakkında "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "tehdit ve baskı ile ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlarından başlatılan soruşturmanın ardından, Kaçan basın açıklaması yaparak soruşturmanın seyri hakkında bilgi vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber