Öğrencileri taşıyan otobüs devrildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa'nın Kestel ilçesinde yolcu otobüsünün buzlu yolda devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Otobüsün muavini, yolcular cep telefonuyla konuştuğu için ABS'nin devre dışı kaldığını ve kazanın bu sebeple olduğunu söyledi.

Kayseri'den dün gece yola çıkan çoğunluğu öğrencileri taşıyan Seyhan K. idaresindeki 38 FA 302 plakalı yolcu otobüsü, İnegöl-Bursa karayolu Ümitalan rampasından inişte kontrolden çıktı. Sağa yan yatan otobüste bir kişi hayatını kaybederken, 33 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 ambulanslarıyla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi ve Yüksek İhtisas ve Bursa Devlet Hastaneleri'ne kaldırıldı. Olay yerinde ölen Mustafa B. isimli şahsın cesedinin ise savcının incelemesinin ardından morga kaldırılacağı öğrenildi. Jandarma ve bölge trafik ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralı yolcuların eşyaları ise otobüsten alındı.

Muavin Bülent Bozkurt, çoğunluğu öğrenci olan yolcuların havanın karlı olması sebebiyle aileleri ile sürekli cep telefonlarıyla konuştukları belirterek, "Host arkadaş uyarmış. Ancak uyarıları dikkate almamışlar. Fren sisteminin roterdarı devre dışı kalınca bu başımıza geldi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber