19 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Şubat 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-SENEGAL CUHURBAŞKANI ANKARA'DA

-Senegal Cumhurbaşkanı Wade, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Ankara'da. Konuk Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak.(Saat:10.30)

-Cumhurbaşkanı Gül ve Senegal Cumhurbaşkanı Wade başkanlığında heyetler arası görüşmeler yapılacak. Gül ile Wade anlaşma imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00/12.00/12.15)

-Senegal Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı kabul edecek. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-Meclis'te, parti grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla, MHP, AKP, DTP ve CHP gurupları toplanacak. Grup toplantılarında liderler, son siyasi gelişmeleri değerlendirecek. (Saat:10.30/11.15/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, STK TEMSİLCİLERİNİ KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Türk Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç'ı ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini, Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş ile beraberindeki heyeti ve Fransa Aktif İşadamları Derneği (FATİAD) heyetini sırasıyla kabul edecek. (Saat:14.30/15.15/16.00)

- BAŞBAKAN ERDOĞAN ASO HEYETİNİ KABUL EDİYOR

-Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir'i ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ni kabul edecek. (Saat:16.30)

-KAMU ALACAKLARI YASASI MECLİS GÜNDEMİNDE

-TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek ( 15.00)

-DIŞİŞLERİ BAKANI BABACAN MOSKOVA'DA

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un daveti üzerine Moskova'ya gidecek. Babacan, Moskova'ya hareketinden önce açıklama yapacak. (Saat:09.00)

-TÜZMEN FRANSA BAKANI NORVELLİ İLE GÖRÜŞECEK

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Fransa Dış Ticaret ve İşletmeler Bakanı Herve Novelli'yi ve Fransız İşadamlarını ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:09.45/17.30)

-FRANSIZ BAKAN NORVELLİ TOBB'U ZİYARET EDECEK

-Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Fransa Dış Ticaret ve İşletmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Herve Novelli, TOBB Başkan Yardımcısı Nejat Koçer ile görüşecek.(Saat:11.30)

-ERDOĞAN'IN KATILMIYACAĞINI AÇIKLADIĞI ?ÜÇLÜ TOPLANTI? TARTIŞILIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile ?üçlü toplantı?yı iptal etmesi, Ankara'da dış politika konularını yakından izleyen çevrelerde tartışılıyor.

-Başbakan Erdoğan'ın toplantıdan vazgeçtiğini kamuoyuna açıklamasından önce kararın muhataplarına iletildiği öğrenildi. Kararda Sarkozy'nin Ocak ayı sonunda "Avrupa" konulu toplantıda yaptığı konuşmanın da etkili olduğu belirtilirken, kimi kaynaklar, toplantının gerçekleşememesini ?talihsizlik? olarak nitelendirdi.

-TÜRKİYE KARŞITI AÇIKLAMAYA, KARŞI AÇIKLAMA

-Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Fransa'da iktidarda bulunan UMP milletvekillerinin imzası ile geçen ay sonunda Le Monde gazetesinde "Türkiye, Avrupa Birliği'nde mi? Kesinlikle hayır" başlıklı açıklama yayımlandı. Açıklamaya, Türkiye'nin birliğe katılmasını destekleyen bir grup Avrupalı sosyalist milletvekili "Türkiye Avrupa Birliği'nde mi? Kesinlikle evet" açıklaması ile yanıt verdi.

-TÜRKİYE'NİN YATIRIM AÇIĞI AKP DÖNEMİNDE PATLADI

-AKP'nin iktidara geldiği 2002 sonunda 85.1 milyar dolar olan uluslararası yatırım pozisyonu açığı, Eylül 2007 itibariyle 285 milyar dolara ulaştı. Ülkenin dış yükümlülüklerinin dış varlıkları ile karşılanamayan kısmını ifade eden bu açık, AKP döneminde yüzde 235 oranında 200 milyar dolara yakın büyüme kaydetti.

-TÜRKİYE'NİN KISA VADELİ DIŞ BORCU 42.2 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

-Türkiye'nin kısa vadeli dış borcu nedeniyle karşı karşıya olduğu kur riski giderek artıyor. Büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait kısa vadeli dış borç stoku 2007 sonu itibariyle 42.2 milyar dolara ulaştı. Kısa vadeli dış borç stokunun 22 milyar 700 milyon dolarla en büyük bölümünü bankalar dışındaki kesimin borçları oluşturdu. Şirketler kesimine ait söz konusu borç stoku son bir yılda 4 milyar 739 milyon dolar artış gösterdi.

-BİREYSEL EMEKLİLİK FONLARINDA KÜÇÜLME

-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 4-11 Şubat arasında 1 milyon 485 bin 911'e yükselirken, tüm katılımcılardan toplanarak çeşitli yatırım araçlarında değerlendirilen toplam fon tutarı 22.3 milyon YTL'lik düşüşle 4 milyar 633 milyon YTL'ye geriledi.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, 1 milyar 135.8 milyon YTL'lik fon tutarı ile şirket bazında birinci sırada yer aldı.

-SAĞLIK BAKAN AKDAĞ'DAN İLGİNÇ ?VEREM? SAVUNMASI: VEREMLİ SAYISI DEĞİL TESPİT EDİLEN VEREMLİ HASTA SAYISI ARTTI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son dönemlerde verem hastası sayısında artış olduğu iddialarına ilginç bir yanıt verdi. 2002 yılında verem hastalarının yüzde 40'ına ulaşıldığını 2006 yılında ise bu oranın yüzde 89'a çıktığını belirten Bakan Akdağ, ?Hastalığın yayılması ve artışı söz konusu olmayıp, mevcut hasta sayısının tespitinde başarı mevcuttur? dedi. Rakamlara göre ise 2002 yılında 16 bin 435 olan verem hastası sayısı 2006 yılında 18 bin 544'e ulaştı.

-ABD'DEKİ GURURUMUZ SİNEM, ZİRVEYE DOĞRU KOŞUYOR

-Geçtiğimiz yıl, John Lennon beste yarışmasını tam 20 bin kişi arasından kazanan ve daha sonra ABD'de yıldızı parlayan Türk sanatçı Sinem Saniye başarıya doymuyor. Genç Türk kızının "Boom Sheke Nana" isimli şarkısı, şimdi de Billboard Dünya Beste yarışmasında binlerce rakibini geride bırakarak ikinci oldu.

-Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan ve Dünyanın her tarafından, her yıl binlerce kişinin katıldığı ünlü Billboard Dünya Beste yarışmasında başarısını perçinleyen, Türk sanatçı Sinem, Amerikalı müzik otoriteleri tarafından gelecek vaat eden genç yıldızların başında gösteriliyor. Billboard'un ABD'deki plak şirketlerine ve en büyük radyo ve TV kuruluşlarına gönderilecek olan yeni starlar CD'sinde, Sinem, "Boom Sheke Nana" isimli şarkısı ile yer alacak. ABD'de yıldızı bir anda parlayan Sinem'e teklif üstüne teklif yağıyor. Sanatçı "Neredeyse her gün bir konser teklifi alıyorum" diyor.

-27 MART'DA ÖZEL TİYATROLARA ÖDENEK SÜRPRİZİ

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatrolar için 2007 yılında yapılan başvurular üzerine belirlediği 1 milyon YTL tutarındaki ödeneği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nün de verecek. Böylece özel tiyatrolar 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Bakanlığın verdiği ödenekle rahat bir nefes alacak.

-OECD İNTERNET RAPORU: KABLOSUZ AĞ KABLOLU BAĞLANTIYI GEÇİYOR

-OECD İnternet Raporu açıklandı. Raporda, gelecekteki ?yeni? internet kullanıcılarının, internetin ilk 1 milyar kullanıcısından değişik özellik göstereceği ve ?yoksul? bölgelerden geleceği kaydedildi. Raporda, ?Örneğin, şu anda kablosuz ağlara üye olan kullanıcıların çoğunluğu, günde 2 dolardan az gelire sahip kullanıcılardır? denildi.

-AYAK SORUNLARININ KAYNAĞI: "TOPUKLULAR"

-Doruk Özel Bursa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doktor Erdeniz Duygulu, bayanlarda görülen birçok ayak rahatsızlığının temel kaynağının topuklu ayakkabılar olduğuna dikkat çekerek, ?Modanın takipçisi olmak adına şıklığı kriter almak ve bütün bir günü topuklu ya da ayağınızı sıkan ayakkabılarla geçirmek ileriki zamanlarda çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber