TCDD'de personel izinleri kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ağır kış koşulları nedeniyle personel izinlerinin iptal edildiği belirtildi. Olağanüstü hava koşulları nedeniyle, hava ve deniz ulaşımında seferler durma noktasına gelirken, trenlerde tam doluluk yaşandığı kaydedildi.

TCCD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hava koşulları nedeniyle TCDD'de olağanüstü hal ilan edildiği ve tüm izinlerin iptal edilerek, yol bakım personellerinin göreve başladığı bildirildi. Olağanüstü hava koşulları nedeniyle hava ve deniz ulaşımında seferlerin durma noktasına geldiği ve trenlerde tam doluluk yaşandığı kaydedilen açıklamada, TCDD ekiplerinin mevsim öncesi hazırlıklar yaparak, kar yağışının yoğun olacağı beklenen yerlerde 'Kar siperleri' oluşturarak yağacak karların rayları kapamamasını önlenmeye çalıştığı belirtildi. İstasyonlarda, makaslar ve trafikle ilgili tüm yol araçlarının sürekli kontrol altında tutularak, çalışır halde bulundurulduğu ifade edilirken, "Yük trenlerinin tonajları azaltılarak, sefer sırasında yolda kalarak trafiği aksatmaları önlenmeye çalışılıyor. Bu çerçevede TCDD Bölge Müdürlükleri, tren seferlerinin tehirsiz yapılabilmesi için yol denetim ekipleri kurdu. Yol bakım çalışmaları kar yağışının oranına göre çeşitlilik gösterirken gereken yerlerde 'Karla mücadele ekipleri' kuruldu. Karla mücadele ekipleri 24 saat görevli oldukları istasyonda konuşlanıyor. Orta ve Doğu Anadolu'da çığ düşme riskine karşılık, trenler bazen şehir merkezlerinde bekletilerek, yolcuların her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Öte yandan TCDD Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri de, yolların kontrolünü yapmak üzere yurt çapında denetim seferlerine çıkma kararı aldı" denildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, "Mevsim koşullarının çok ağır geçmesi nedeniyle biz demiryolculara çok büyük görev düşüyor. Bu nedenle tüm yol ekiplerimiz, seferlerin aksaksız yapılabilmesi için görevlerinin başındadır. Yol bekçisiyle, çavuşuyla, kısım şefiyle gece gündüz teyakkuz halindeyiz. Böyle bir durumda genel müdürlük olarak biz de sahada onların yanında olmak istedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber