Bir mont yüzünden 46 müdür davalık

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Şubat 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 46 havalimanı ve meydan müdürü, bir çalışanın 'koruyucu teçhizat (personel giysisi-mont) verilmediği' gerekçesiyle açtığı dava sonucu mahkemelik oldu.

Personele kızgın olan yöneticiler, davayı kazandıktan sonra karşı dava açmaya hazırlanıyor. DHMİ'deki ilginç dava, Dalaman Havalimanı'nda çalışan inşaat mühendisi Mustafa Gürkan'ın koruyucu teçhizat almak için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine başladı. Mont verilmeyen Gürkan, hakkını aramak amacıyla Çubuk Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Savcılık da, soruşturma açarak DHMİ'ye bağlı tüm havalimanı ve meydanlarda inceleme başlattı.

İncelemede, bazı havaalanlarındaki personele fazladan mont verildiği belirlendi. Yürütülen tahkikatın tamamlanmasıyla, aralarında DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın da bulunduğu 46 müdür hakkında, 'görevi kötüye kullanmak'tan dava açıldı. Birçoğunun tayini çıkan yöneticiler, dava günü geldiğinde eski görev yerine giderek aklanmaya çalışıyor. DHMİ yetkilileri, açılan davadan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Mustafa Gürkan'ın haksız olduğunu savundu. Gürkan'ın, masa başında görev yaptığını ve koruyucu teçhizatın sadece açık alanda görev yapan çalışanlara verildiğini ifade eden yetkililer, davası görülen tüm müdürlerin mahkemeyi kazandığını bildirdi. Yetkililer, mahkemeyi kazanan tüm müdürlerin Gürkan aleyhine dava açacağını belirterek, şunları kaydetti: "Haksız yere mahkemelik olan arkadaşlarımız moralman çöküntü yaşadı. Çok şükür ki, hiçbir dava aleyhimize sonuçlanmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber