Diyanet kadın müdürüne kızdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet Vakfı, 'Başörtüsü İslam'ın önşartı değil' diyen Kadın Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu'yu 'tekzip' etti: Dini konularda görüş bildirmek, bizim işimiz değil.

Türk Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü A. İhsan Sarımert, dün yaptığı yazılı açıklamada, 'TDV Kadın Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu'nun Aksaray'da 'Dindarlık Anlayışımız ve Kadın' konulu konferansta sunduğu tebliğin vakfın görüşü olarak sunulduğunu ve yanlış anlaşılmalara neden olduğunu' vurguladı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı genel idare içinde yer alan bir kamu kurumu olup, 'laiklik ilkesi doğrultusunda' bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

İlgili kanunda da bu görevler, 'İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek' şeklinde belirlenmiştir.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kuruluş gayesi, her alanda Diyanet işleri Başkanlığı'mızca gerçekleştirilecek hizmetlere destek olmak ve katkı sağlamaktır. Dini konularda hüküm çıkarma ve görüş beyan etme yetkisi bulunmayan Vakfımızın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyet alanlarına, aldığı kararlara ve dini konularda toplumu aydınlatırken verdiği bilgilere ve açıklamalara ters düşmesi mümkün değildir." Ayşe Sucu, geçen hafta düzenlenen konferansta, kadınların, İslam'da örtünme şekliyle ilgili net bir yanıt istemesi üzerine şöyle demişti:

"Kadın kendisini nasıl dindar hissediyorsa kendini öyle ifade etmesi gerekiyor. Kuran-ı Kerim'de başörtüsü ile ilgili ayette örtünme şekliyle ilgili bir açılım yok, 'illa şöyle örteceksin, pardösü giyeceksin' diye bir ibare yok. Dikkat edilmesi gereken husus, iffetli, namuslu kadın olmaktır. 'Başını örten namuslu, başını açan namussuz', sakın böyle bir yargıya varmayalım. İnsanın namusu, iffeti, ahlakı, kılık kıyafet üzerine bina edilemez. Diyanet İşleri Başkanımız da bunu açıkladı. Başörtüsü İslam'ın ön şartı değildir. Kadın dilediği gibi giyinmeli, başörtüsü nedeniyle eğitim hakkı elinden alınmamalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber