Üniversite bahçesinde eylem yapan öğrenciler, Anayasa değişikliğini de protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2008 17:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde toplanarak eylem yapan yaklaşık 50 öğrenci, AK Parti Hükümeti'nin icraatlarını eleştirdi. Grup, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliğini de protesto etti.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.00 sıralarında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde bulunan Hukuk Fakültesi önünde toplanan 50 kişilik grup, "AKP'yi istemiyoruz" pankartları ve sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Ülkemizde üniversiteler adım adım gericiliğe teslim edilmek isteniyor. Din ve inançlar her geçen gün daha fazla siyasal ve ekonomik amaçlar için istismar ediliyor. AK Parti üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını insan hak ve özgürlüklerine ilişkin bir kısıtlamanın sonucu olarak göstermeye çalışırken, dini inançları istismar ediyor." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber