Krediyi yardım sandılar, valiliğe hücum ettiler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IĞDIR'da, Sosyal Destek Projesi kapsamında dar gelirlilere kredi verileceği duyurusunu yanlış anlayanlar, yardım almak için Valiliğe akın etti. Konunun yanlış anlaşıldığını söyleyen Vali Saim Saffet Karahisarlı, ?Biz projesi olana kredi vereceğiz dedik, vatandaş yanlış anlamış? dedi.

Geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı köylere ziyarette bulunan Vali Saim Saffet Karahisarlı, dar gelirlilere proje hazırlamaları halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Sosyal Destek Projesi kapsamında 8 ile 10 bin YTL arasında kredi verileceğini anlattı. Ancak Vali Karahisarlı'nın sözleri, kulaktan kulağa ?Devlet Yeşil Kartlı'ya para dağıtacak? diye yayıldı. Bunun üzerine yaklaşık bin kişi, dün Vilayet binası önünde toplandı. Vilayet önünde toplananlara memurlar, saatlerce dil dökmek zorunda kaldı. Ancak bu sözlere inanmayanlar, ?Siz bilmiyorsunuz Vali Bey söyledi. Ondan daha mı iyi bileceksiniz? diyerek memurlara tepki gösterdi.

Bunun üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan Vali Karahisarlı, ?Ben dar gelirlilere ?İyi birer proje hazırlayın, 2 yıl ödemesiz kredi verelim' dedim. Belli ki sözlerimi yanlış anlamışlar. Tabi fısıltı gazetesi de devreye girince herkes vilayet önüne yığıldı. Memur arkadaşlar vatandaşlarımı bu konuda aydınlattılar ve sorun bitti? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber