İşte ençok şikayet edilen bakanlar

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP milletvekilleri, bakanlardan Babacan, Unakıtan, Çelik ve Akdağ'dan para ve tayin isteklerine ilgisiz kaldıkları, görüşmedikleri gerekçesiyle şikâyetçi oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede AB'ye yönelik revizyon düşüncesi, Kızılcahamam kampının ikinci gününe de damgasını vurdu. Milletvekillerinin bakanlarla ilgili düşüncelerini 10'lu gruplar halinde alarak tek tek not tutan Erdoğan'ın anket niteliğindeki bu nabız yoklamasına göre karar verebileceği belirtildi.

Kampın ilk gününde milletvekillerinin önünde bakanlara yeni döneme ilişkin mesajlar vererek, "Koltukların ve makam araçlarının sıcaklığı, serinliği ebedi değil" diyen Erdoğan, ikinci günde de milletvekilleriyle gruplar halinde görüştü. Erdoğan "serbest atış" diye nitelendirilen bu görüşmelerde milletvekillerine, "İstediğinizi söyleyin. Samimi olun, içinizde bir şey kalmasın" diye konuştu.

Şikâyet üstüne şikâyet
Milletvekillerinin büyük çoğunluğu da bakanlardan şikâyetçi oldu. Milletvekillerinin özellikle parasal taleplere yanıt vermeyen Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan üzerinde odaklandığı dile getirildi. Tayin taleplerine ilgisizlikleri nedeniyle de en çok şikâyet alan bakanlar arasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ öne çıktı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen ile Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu da şikâyet edilen bakanlar arasında dikkat çekti.

Not aldı
Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'ın da bakanlar ve grup yönetimiyle ilgili olarak, "Bakanlar milletvekillerine çok ilgisiz. Bu ilgisizlik ve dağınıklık devam ederse kopmalar olabilir" diye Erdoğan'ı uyardığı belirtildi.

Erdoğan'ın tek tek not aldığı şikâyetler şöyle:
Bakanlara ulaşamıyoruz, telefonlarımıza çıkmıyorlar. Selam bile vermiyorlar.
Bakanlar ilgisiz, hazırladığımız projelere bakılmıyor. Teşkilatlardan ve seçmenden gelen taleplere çözüm bulamıyoruz, bakanlar uyarılmalı. Revizyon yeni bir canlanma getirebilir. Hükümetin hızına ayak uyduramayan bakanlara yönelik tedbirler alınmalı. Bakanlar sizin rüzgârınızdan yararlanıyor. Sizin sırtınızdan politika yapıyor, proje üretmiyor. Fakirlere ve yoksullara yönelik küçük projelerle "para yok" diye ilgilenilmiyor.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber