Bu okula, üstün yetenekli bir müdür aranıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tek üstün yetenekliler okulu Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'na ilanla müdür aranıyor. Yüksek lisans şartı aranan müdürün yabancı dil bilmesi de şart

ÜSTÜN yetenekli çocukların eğitim gördüğü okulun müdürü Eşref Karagözoğlu, müdür yardımcısı Saffet Keskin ile 4 öğretmen ?kavga, taciz ve dayak' iddiaları üzerine 6 ay önce görevden alınmıştı. Bu süreçle birlikte okulun yeni müdürü olmak isteyen yaklaşık 120 kişi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in kapısını çeşitli yollarla çaldı.

TORPİLE KARŞI ÖNLEM

Torpİlle müdür olmak için aracılar devreye sokuldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla bu tür olaylara meydan vermemek için özel bir formül geliştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dün bir ilan yayınlayarak Anadolu lisesi statüsüne alınan okula atanacak müdür kriterlerini açıkladı. Türkiye'de ilk kez bir okul için ilanla müdür aradıklarını belirten Ata Özer ?Bu okulumuz 180 üstün yetenekli çocuğumuzun diğer çocuklarla karma eğitim gördüğü özel bir proje okulu. Ancak okulumuzda idari anlamda başarılı olmadık' dedi. Okula Anadolu liselerinde olduğu gibi müdür atanacağını söyleyen Özer şöyle devam etti:

HAK EDEN ATANIR

?ATAMAYI bakanlık yapacak. Projeyi sürdürebilecek seviyede bir müdür arıyoruz. Müracaat edenlerden şartları taşıyanların belgelerini MEB Personel Genel Müdürlüğü'ne göndereceğiz. İlan edilen şartları taşıyan atanacak.'Özer, görevden alınan yönetici ve öğretmenlerin geri dönebilmesi için birçok kişinin aracı olmaya çalıştığını da vurgulayarak ?Biz bu işlere vakit ayırmıyoruz. Yargıya müracaat hakları var' dedi.

İŞTE O İLAN

Doktora ya da yüksek lisans

yapmış olmak

Yeteri derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak (KPDS en az 55)

Ulusal ve uluslararası alanda proje yürütücüsü olmak

Yöneticilikte en az 3 yıllık en fazla 10 yıllık deneyime sahip olmak

Lisans mezuniyetinin bilim ve sanat merkezlerine atama yapılan alanlardan olması

İletişim becerilerine sahip olmak

Proje temelli çalışma yöntem ve tekniklerine sahip olmak

Tercihen uzman ve başöğretmen olmak

SULTAN UÇAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber