Çankaya Köşkü'nü gezmek ister misiniz?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2008 23:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, web sayfası üzerinden sisteme kayıt yaptıran sınırlı sayıda kişiye, Çankaya Köşkü'nü gezme imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği ?Sakarya-Marka Kent? konulu toplantıya katılmak üzere Adapazarı'na gelen İsen, Vali Hüseyin Atak ve Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı ziyaret etti. İsen, ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin soruları üzerine, Çankaya Köşkü'nün özel bir alan olduğunu; bu alanda herkesin dilediği gibi gezi yapmasının mümkün

olmadığını söyleyen İsen, Köşk arazisindeki Atatürk Köşkü'nün de randevu alarak gezilebileceğini ifade etti. İsen, şunları söyledi:

?Atatürk Köşkü'nün dışında kalan alanlarla ilgili şu anda bir düzenleme yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek web sayfası üzerinden sisteme kayıt yaptıran sınırlı sayıda kişiye, Çankaya Köşkü'nü gezme imkanı sağlayacağız. Bu bakımdan müze dışında hala Çankaya Köşkü bütünüyle açılabilmiş değil ama dünyanın başka örneklerinde, Beyaz Saray örneğinde de olduğu gibi, sınırlı sayıda başvuruyu değerlendirerek, belirli gün ve programlarda buranın gezilmesini sağlayacağız.?

?TADİLAT HENÜZ BAŞLAMADI?

Çankaya Köşkü'nün yaklaşık 400 dönümlük bir alana sahip olduğunu kaydeden İsen, şöyle devam etti:

?Ankara içinde sahip olduğu bitki özellikleri itibarıyla da son derece özel bir alandır. Bu bakımdan içindeki binaların da önemli bir kısmı tarihi ve pek çok olaya tanıklık etmiş binalar. Buranın bir ilgi merkezi olduğunu biliyoruz ama bu ilgi merkezini de kendi şartları içinde, sınırlı bir çerçevede önümüzdeki günlerde ziyarete açacağız. Tadilat henüz başlamadı. Tadilatla ilgili yapılması gereken işler var. Röleveyle ilgili işler çıkarıldı, kurullara gidecek ve bundan sonra tadilat başlayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber