Sendikalar taleplerinde ısrarlı

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Taleplerimizdeki ısrarımızı sürdüreceğiz, masadan uzlaşarak kalkmak istiyoruz" dedi.

Başbakanlık Merkez Binası'nda gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 4. turu başladıktan kısa süre sonra Maliye Bakanlığı'nın bazı bürokratları ve konfederasyon temsilcilerinden oluşan bir grup, görüşmelerin yapıldığı salondan ayrılarak başka bir salona geçti.

Bu grubun, 2005 yılında yapılması düşünülen zam oranını ele alacağı bildirildi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız görüşmeden önce yaptığı açıklamada, memurlar için talep ettikleri 15 katrilyon lirayı, bir bütçe dönemini de aşacak şekilde tartışabileceklerini ifade etti.

Toplumun tüm kesimlerinin gözünün toplu görüşme masasında olduğunu kaydeden Akyıldız, "Siyasi irade, masanın ciddiyetini görmek, ona itibar etmek ve saygı göstermek zorunda. Taleplerimizdeki ısrarımızı sürdüreceğiz, masadan uzlaşarak kalkmak istiyoruz" diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de taleplerinde "ısrarcı" olacaklarını vurguladı.

Kamu çalışanlarının yoksulluğunun giderilmesi için "en küçük adım atılmadığını" savunan Evren, "IMF heyeti, bugün Ankara'dan ayrılıyor. Eminim çok mutlu olmalılar. Piyasalar, çok mutlu. Maliye Bakanı, bugün ABD'ye gidecek, uçağına rahat bineceğine inanıyorum" diye konuştu.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da memurların taleplerinin kamuoyunda çok yüksekmiş gibi ifade edildiğini oysa çok makul taleplerde bulunulduğunu söyledi.

Hükümet'in "ölümü gösterip, sıtmaya razı etmemesini" isteyen Aksu, memurların özlük haklarında sağlanan gelişmelerdeki "serbestlik ve hoşgörünün" mali haklarda da gösterilmesini talep etti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber