Türkiye Şehitlerine ağlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Şeker'in cenazesi toprağa verildi

.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Komando Er Atalay Şeker'in cenazesi, Ardahan'ın Posof ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Posof Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze törenine, Şehit Komando Er Şeker'in ailesi, yakınları, Ardahan Valisi Murat Yıldırım, 25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Posof Piyade Hudut Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Aymaz, törende yaptığı konuşmada, son bir terörist kalana kadar operasyonların devam edeceğini belirterek, hiç kimsenin gücünün ülkeyi bölmeye yetmeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, cenaze namazını Ardahan İl Müftüsü Emrullah Kaya kıldırdı.

Müftü Kaya, şehit erin ülkesi ve milleti uğruna canını feda ettiğini ifade ederek, ''Şehidimiz aslında ölmedi. Onlar ölü değillerdir'' dedi.

Törende, şehit erin babası Orhan Peker'in, askerlerin ve yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Şehit Komando Er Atalay Şeker'in annesi ile kardeşleri de töreni kaymakamlık binasından izlediler.

Şehidin cenazesi, törenin ardından askerler tarafından Alpaslan Caddesi bekletilen cenaze arabasına konuldu.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' diye sloganlar attılar.

Cenaze, daha sonra araç konvoyu eşliğinde, şehidin ilçe merkezine 7 kilometre uzaktaki Çambeli köyünde bulunan evine getirildi.

25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, şehidin tabutuna sarılan anne Aydanur Şeker ile yakınlarını, ''Şehitler için ağlanmaz'' diyerek teskin etmeye çalıştı.

Şehit Komando Er Atalay Şeker'in cenazesi, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Uzman Çavuş Bağatur, toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit olan Hataylı Uzman Çavuş Murat Bağatur, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van'dan hava yoluyla Adana'ya getirilen şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutu karayolu ile Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesine getirildi.

Payas halkı şehidine son görevi yapmak için sokağa döküldü. Ellerine Türk bayrağı alan halk, Payas Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Şehit uzman çavuşun Türk bayrağına sarılı tabutunun Payas'a girmesi ile Payas sokaklarında tekbir sesleri yükseldi. Vatandaşlar ev ve iş yerlerini Türk bayrakları ile donattı. Payas girişinde asri mezarlığına kadar olan 3 kilometrelik yolda yürüyen Payas halkı teröre lanet yağdırdı.

Özellikle öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaparak, "Askere uzanan eller kırılsın", "Bu vatan bizimdir bizim kalacak' sloganı atarak terörü kınadı.

Asri mezarlık önünde düzenlenen askeri törende şehit uzman çavuşun tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak mezarlığa getirildi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Bağatur'un cenaze törenine Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Orhan Karasayar, Abdülhadi Kahya, Hatay Valisi Ahmet Kayıhan, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Dörtyol Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hamza Koçyiğit, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Dörtyol Belediye Başkanı Bilgehan Aksoy, protokol üyeleri ve 5 bine yakın halk topluluğu katıldı.

Şehit uzman çavuşun cenaze namazı esnasında annesi Emine Bağatur, babası Kemal Bağatur ve yakınlarını, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve askeri rütbeliler teselli etmeye çalıştı.

Şehidin cenaze namazını Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kıldırdı. Şehit Uzman Çavuş Bağatur, Payas Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi

Şehit Üsteğmen Serkan Çakal toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

Karşıyaka ilçesi Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, 3 aylık hamile eşi Zeynep Çakal (23), şehit üsteğmenin tabutuna sarılarak göz yaşı döktü.

Eşinin şehit olmasına üzülmediğini söyleyen Çakal, ?Şehit olduğun için üzülmüyor, gurur duyuyorum aşkım. Ağlamayacağım, güldürmeyeceğim onları. Bebeğini göremedin ona yanıyorum, o da seni göremedi. Kaç köpeğin canını aldın anlatıyordun bana, bak omuzlarım dik, çökmeyecek. Vatan sağ olsun? dedi.

Anne Harbiye Çakal da oğlunun tabutuna sarılırken göz yaşlarını tutamadı.

Protokol üyeleri, şehit üsteğmenin eşi ve annesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Anne Harbiye Çakal ile Zeynep Çakal'ın ön saflarda cenaze namazı kıldığı gözlendi.

Baba Fahrettin Çakal'ın felçli olduğu için törene katılamadığı bildirildi.

Zeynep Çakal, tören sonrasında top arabasına konulan eşinin tabutuna asker selamı verdi.

Çok sayıda vatandaş, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Bazı vatandaşların, törene katılan milletvekillerine ?İçinizde barındırıyorsunuz, onlarla el sıkışıyorsunuz? derken, maaşları konusunda da bazı eleştirileri dile getirdiler.

Cenaze törenine eski genelkurmay başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Vali Vekili Celalettin Eran, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, eski Ege ordusu komutanlarından Orgeneral Ali Sait Özçivril, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Canan Arıtman, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Üsteğmen Serkan Çakal'ın cenazesi, öğle namazını takiben Kadifekale Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber