Başörtülü ve başı açık öğrenciler kol kola

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2008 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) başörtülü öğrenciler, derslere rahatlıkla girmeye başladı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Hüseyin Ceylan'ın uygulamanın nasıl yapılacağına ilişkin henüz resmi açıklama yapmadığı üniversitede bazı öğretim görevlilerinin başörtülü öğrencileri derslere almadığı kaydedildi.

Başörtülü arkadaşlarıyla birlikte kolkola gezen diğer öğrenciler, yeni uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başı açık öğrencilerden Tuba Caniş, "Başörtülü ve başı açık olanlar hepimiz kardeşiz." dedi.

Üniversitelerde başörtü yasağının kaldırılması için Meclis'in Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinin değişikliği yönünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanması ile değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bu değişiklikten sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özcan'ın üniversite rektörlerine gönderdiği genelgede yasakla ilgili yeni bir düzenlemeye gerek olmadığı belirtilerek kılık kıyafetin serbest olduğu açıklanmıştı.

YÖK Başkanı'nın bu açıklamasından sonra üniversite rektörlerinin alacağı tavır merak konusu oldu. Birçok üniversitede öğrenciler başörtülü olarak derslere girebildi, bazı üniversitelerde yasak devam ettirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nden konu ile ilgili şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı.

Sabah saatlerinden itibaren üniversiteye gelen başörtülü ve başı açık öğrenciler kol kola derslere girerken bazı fakültelerde hocaların rektörlükten gelen resmi yazıyı beklediği için öğrencilerin başörtülü olarak derse almadığı kaydedildi.

Bazı başörtülü öğrencilerin bu konuda ne yapacaklarını bilemedikleri için rektörlüğe giderek yöneticilerle görüştükleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber