Başörütülü öğrenciler, YÖK Başkanı ile görüştü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün Bilkent'teki binası önünde toplanan yaklaşık 15 kişilik türbanlı öğrenci grubu, üniversiye türbanla alınmadıkları gerekçesiyle YÖK Başkanlığı'na dilekçe verdi. Anayasa değişikliğine rağmen üniversitelere alınmadıklarını belirten öğrencilerin, konuyla ilgili dilekçelerini sunduktan sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile de görüştükleri öğrenildi.

Öğleden sonra YÖK'ün Bilkent'teki binası önünde toplanan 15 kişilik türbanlı üniversite öğrencisi, türbanlarıyla üniversitelerine serbest giremedikleri belirterek YÖK Başkanlığı'na hazırladıkları dilekçeleri sundular. Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada, Anayasal haklarının engelendiğini belirterek, "Anayasa'da düzenleme yapılmasına ve YÖK Başkanımızın da açıklamasına rağmen başörtümüzle üniversitemize girmemize izin verilmiyor. Hiçbir yasal gerekçe olmadan mağdur ediliyoruz. YÖK Başkanımızdan mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için 51 dilekçe ve 250 imzayı YÖK Başkanlığı'na sunuyoruz" dediler.

Açıklamanın ardından öğrenciler adına bir grup YÖK Başkanlığı'na giderek dilekçeleri ve topladıkları imzaları sundular. İçeriye giren öğrenci grubu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile de görüştüklerini belirtirken, görüşmede neler konuşulduğunu ve YÖK Başkanı'nın kendilerine neler söylediği konusunda ise bir açıklamada bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber