YÖK'ün atamaları durduran genelgesine dava açıldı

Haber Giriş : 28 Şubat 2008 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen'den YÖK'e dava

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, (Eğitim-Sen) Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelerde kadro atamalarını donduran kararların yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Eğitim?Sen, YÖK'ün üniversite rektörlüklerine gönderdiği ve üniversite kadrolarındaki tüm atamaların dondurulmasını öngören genelgelerin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurdu. Eğitim-Sen'in dava gerekçesinde, söz konusu genelgenin yükseköğretim kurumlarına öğretim elemanlarının atamalarını süresi belli olmayan biçimde ertelediğine işaret edildi.

Dava gerekçesinde YÖK tarafından öğretim üyeliğine yükseltilmede aranacak kriterler ve öğretim elemanlarının kadrolarının merkezi sistemle yapılması ile ilgili iki komisyon oluşturduğuna dikkat çekilerek, bu iki komisyon çalışmalarının sonuçlanan kadar atama yapılamayacağını belirtildi. YÖK tarafından gönderilen genelgeler kapsamında rektörlerin her türlü atama yetkisinin süresiz olarak elinden alındığı ifade edilirken, söz konusu genelgenin iptali ve yürütmenin durdurulması istendi.

?TÜRBAN İLE SORUNLARIN ÜZERİ ÖRTÜLÜYOR?

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Danıştay önünde yaptığı açıklamada, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasının ardından YÖK'ün çok ciddi tartışmaların içerisinde kaldığını söyledi. Türban ile üniversitelerin birçok sorunun üstünün kapatıldığını kaydeden Dinçer, üniversitelerde kadro atamalarını durdurulmasının da bu problemlerin başında geldiğini ifade etti.

Dinçer, yayınlanan iki genelge ile rektörlerin elinin-kolunun bağlandığını dile getirerek, söz konusu kararların durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurduklarını söyledi. Dinçer, söz konusu dava dilekçesinin Eğitim-Sen'in internet adresinde bulunduğunu ve konuya dahil olan herkesin dilekçeyi doldurarak Danıştay'a başvurabileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber