VHKİ kadrosunun dağıtımındaki ayrımcılık SGK'ya iletildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2008 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASININ AÇIKLAMASI

SGK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA...

Örgütlenme alanımız içerisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeniden yapılandırma sürecinde çalışanların yaşadıkları sorun ve sıkıntıları Genel Merkezimiz tarafından Kurum Başkan Yardımcısı Fatih ACAR ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı ile görüşülmüş olup, bu sorunların takipçisi ve çözümü noktasında ısrarcı olacağımız belirtilmiştir.

BİLGİ NOTU:
" Devredilen kurumlarda bulunan ancak 5502 Sayılı Yasa ile iptal edilen (Veznedar, Daktilograf, Santral Memuru, Ambar memuru, Dava takip memuru, Bilgisayar işletmeni, şoför, Koruma ve güvenlik memuru v.s.) kadroların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yapılması istenmiş, bu kadrolardan bilgisayar sertifikası olanlar ve okudukları okullarda bilgisayar dersi alanların V.H.K.İ kadrosuna geçirileceği, şartları uymayanlara kurum tarafından bilgisayar kursu açılacağı, ve yapılacak sınav sonucu V.H.K.İ. kadrosuna geçirilecekleri bilgisi verilmiştir.

" Kurumca verilen Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ.) kadrolarının verilmesinde ayrımcılık yapıldığı şikayetlerinin olduğu, Bu kadroların şartları taşıyan herkese, ayrımsız verilmesi gerektiği bildirilmiş, bu kadroların özellikle Memur Sen'in kendi üyelerine verdirdiği şeklinde propaganda yaptığı ve diğer sendika üyelerini istifaya zorladığı bildirilmiş ve bu konuda önlem alınması istenmiştir. Bilgisayar sertifikası olan ve bilgisayar dersi aldığını belgeleyen memur ve daktilograflara ayrımsız VHKİ kadrosu verildiği, bu kadrolar verilirken sendika ayrımı yapılmadığı, Bu konuda yaşanan olumsuzlukların bildirilmesi halinde düzeltileceği, ancak bazı illerde V.H.K.İ. kadro sayısının dolması nedeniyle taleplerin reddedildiği bildirilmiştir. İllere ayrılan V.H.K.İ. kadro sayılarını gösteren liste İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından istenmiştir.

" Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğuna 500 kişi için yapılan sınavda ancak 190 kişinin başarılı olduğu, Kontrol Memuru ihtiyacının göz önünde bulundurularak yeni bir sınav açılması için gerekli çalışma yapılması istenmiş, 2008 yılı içinde, muhtemelen ekim ayında Sosyal Güvenlik Kontrol Memurluğu için yeni bir sınav açılacağı bilgisi verilmiştir.

" Devredilen kurumlardan SSK'da yapılan memurluk sınavının iptali neticesinde memurluk sınavını kazananların atamalarının iptal edildiği, Yardımcı Hizmetli kadrosundaki personelin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla bir an önce memur sınavı açılması için gerekli çalışmanın yapılması istenmiş, En geç bir ay içinde memur ve şeflik sınavının açılacağı bilgisi verilmiştir.

" Atama ve Tayin Yönetmeliğinin bir an önce çıkarılması, SGK merkez ve il müdürlüklerinde çalışanların tayin taleplerinin objektif kriterlere göre yapılması ve sendika ayrımı yapılmaması konusunda önleyici tedbirler alınması gerektiği, Memur-Sen'in V.H.K.İ. kadrosunda olduğu gibi kendi sendikasına üye olması halinde tayininin yapılacağı iddiasıyla üye yaptığı, diğer sendika üyelerini istifaya zorladığı bilgilerinin geldiği, bu konuda da önlem alınmalı ayrımcılığı çağrıştıran uygulamalardan sakınılması istenmiş, atama ve tayin yönetmeliği ile ilgili Başbakanlıktan kaynaklı gecikme yaşandığı, atama ve tayinlerde mağduriyetin giderilmesi amacıyla en kısa sürede genelge çıkarılacağı, atama ve tayinlerde ayrımcılığın önlenmesi için puanlama esası getirileceği bildirilmiştir. (2008/14 Sayalı Genelge 19 Şubat 2008 tarihinde yayınlanmıştır)

" Şehir içi tayinlerde, personelin isteği dışında ve keyfiyete dayalı tayin yapılmaması, öncelikle personelin tercihi, tercih olmaması halinde personelin ikametgahının dikkate alınmasına özen gösterilmesi istenmiş, bu konuda gerekli özenin gösterileceği ifade edilmiş ve bu konuda yönetmelik çıkarılmıştır.

" Ek ödeme usul ve esaslarının yeniden tespiti amacıyla çalışma yapılması, İstanbul'a ödenen 30 puanın diğer Büyükşehirlerde çalışanlara de verilmesi, Eğitim tesislerinde çalışan personelin % 15 servis ücretlerinin kaldırılması nedeniyle doğan mağduriyetlerin ilave ek ödeme puanı verilerek giderilmesi, ek ödeme puanlarının artırılması, fatura komisyonlarında çalışan personele ödenen ek ödeme puanları arasındaki dengesizliğin giderilmesi istenmiş, Yönetim Kurulu tarafından bu konuda çalışma yapmak üzere İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına görev verildiği, Mart yada Nisan ayı içinde ek ödeme ile ilgili çalışmanın Yönetim Kuruluna sunulacağı bildirilmiştir.

" İcra Memuru ihtiyacının kurum çalışanları içerisinden karşılanması istenmiş, ünitelerin teklifi halinde 4 yıllık yüksek okul mezunu veya adalet yüksek okulu mezunu olanlar ile kurumda 3 yıllık çalışma şartını yerine getirenlere İcra Memuru kadrosunun verileceği bildirilmiştir.

" SGK Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yönetmeliğinde yapılan değişiklikle devredilen kurumlarda sosyal sigorta uzmanı, APK uzmanı, Eğitim Uzmanı, Uzman, muhasebeci, Biyolog, Fizyoterapist, matematikçi, psikolog kadrolarında bulunanlara yönetmelikte yer alan şartları taşımak kaydı ile şube müdürü ve Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü kadrolarına atanabilmelerinin yolu açılmıştır. Bu kadroların geçiş süreci (3 yıl) içinde uygun kadrolara geçirileceği, olmaması halinde kendi kadroları ile 5502 sayılı Yasa gereğince kurumda çalışmaya devam edeceği bildirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber