4 kişinin ölümüne neden olan emniyet amirine 15 yıl hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Şubat 2008 13:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi yakınlarında, geçen mayıs ayında direksiyonuna alkollü geçtiği otomobiliyle yaptığı kazada, 4 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Emniyet Amiri 40 yaşındaki Yakup Çen, ?bilinçli taksir' suçunu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapse çarptırıldı.

Muğla- Marmaris Karayolu Gülağzı Mevkii'nde, hatalı sollama yaptığı gerekçesiyle, karşı yönden gelen otomobile çarparak, Rasim Pala (60), eşi Aysel Pala (55), kızı Gamze Taşkın (30) ve torunu Eftelya Taşkın'ın (6) yaşamını yitirmesine, Cally Pala (40) ve oğlu Kazım Pala (35) ve kendisiyle birlikte, kullandığı otomobilde bulunan Cumhur Çimen'in (24) yaralanmasına neden olan Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Yakup Çen, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, kaza raporlarında 8'de 8 hatalı bulunduğu bildirilen ve hakkında TCK'nun 5237 Sayılı Maddesi'nin 81 ve 21/2'nci maddeleri gereği ?kasten adam öldürmek' suçundan toplam 100 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu olarak yargılanan Çen'le ilgili Adli Tıp Kurumu, kazanın meydana geldiği yolla ilgili de İstanbul Teknik Üniversitesi'nin hazırladığı raporlar okundu. Adli Tıp Kurumu raporunda olaydan 5 saat sonra yapılan ölçümde Yakup Çen'in 196 promil alkollü olduğunun belirlendiği, kaza sırasında bu rakamın daha fazla çıkması olasılığının bulunduğu belirtildi. İTÜ'nün raporunda da yolda kazaya neden olabilecek herhangi bir kusurun bulunmadığı bildirildi.

Ölen Rasim Pala'nın oğlu Kazım Pala ve eşi Cally Pala, duruşmadaki ifadelerinde, kazayı hatırlamadıklarını söyledi. Kazım Pala ?Eftelya benim kucağımdaydı. Yokuş inerken karşımızdan hızla bir araç geliyordu. En son o anı hatırlıyorum. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim'' dedi.

Duruşmaya yine koltuk değnekleriyle gelen tutuklu sanık Yakup Çen, son savunmasında, ?Kaza olduğunda alkolün etkisinde değildim. Devlet memuruyum, görevimin başına dönüp halkıma hizmet edeceğim. Tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum. Kazım Pala ve eşi Cally Pala yalan söylüyor. Onlar kazayı hatırlıyor'' dedi.

Duruşmaya karar için verilen aradan sonra Mahkeme Başkanı Hakim Mustafa Akarsu, Yakup Çen'in TCK'nın 22 Maddesi 3'üncü fıkrasına göre ?bilinçli taksir' suçunu işlediği gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber