ODTÜ Rektörü YÖK Başkanını hedef aldı

Haber Giriş : 29 Şubat 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Rektörü Akbulut: YÖK Başkanıyla ilgili son kararı Danıştay verecek

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a soruşturma açılmasına izin vermeyeceğini açıklaması üzerine, ?Son kararı Danıştay verecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?YÖK Başkanı'nın bugüne kadar yaptıklarının suç teşkil ettiğine inanan birisi değilim. Yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorumö diyerek soruşturma açılmasına izin vermeyeceğini bildirdi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in YÖK Başkanı'nın amiri olduğu ve dolayısı ile soruşturma açılmadan önce Bakan'ın bu kararı vermesi gerektiğini anlattı. Akbulut, ?Söz konusu suç duyurularını Bakan inceleyecek. Ama Bakanın daha hiçbir incelemede bulunmadan bunu söylemesi tuhaf. Tabi kendi vereceği bir karar. Ama bunun sonucu Bakan'a kalmayacak. Danıştay'a götürülecek ve son kararı Danıştay verecek" dedi.

?EĞER SEÇİM OLSAYDI PROF. DR. ÖZCAN SEÇİLEMEZDİ"

Bakan Çelik'in dün yapılan ÜAK toplantısında çıkan istifa istemini, ?Türk Milletinin iradesine karşı durmak gibi bir görevi kimse ÜAK'a vermemiştir" şeklinde yorumlamasını ise Prof. Dr. Akbulut, ?tuhaf" bir açıklama olarak değerlendirdi. Prof. Dr. Akbulut, YÖK Başkanı'nın istifa etmesinin istenmesi suça teşvik etmesi nedeniyledir. Eğer Bakanımız bunu seçim sonuçlarına göre yoruyorsa, YÖK Başkanı'nın demokratik bir seçimle gelmediğini söylemek isterim. Fakat rektörler, atama yolu ile değil seçilerek, demokratik bir şekilde göreve geliyorlar. YÖK Başkanı ise antidemokratik yolla atanarak geliyor. Eğer seçim olsaydı Prof. Dr. Özcan YÖK Başkanlığına seçilmezdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber