Fatura ödeme bayii, bin kişiyi dolandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2008 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir fatura tahsil firmasının bayiliğini alan 2 kişinin, tahsil ettikleri faturaların parasını ilgili kuramlara yatırmayarak, bin kişinin toplam 40 bin YTL 'sini dolandırdığı iddia edildi. Gözaltına alınan iki şahıs, adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Merkez Karatay ilçesi Şerafettin Caddesi'nde bir fatura tahsil firmasının bayiliğini alan M.Y. (24) ve E.B. (28), yaklaşık 4 ay önce tahsilat işlemlerine başladı.

Müşterilerinin güvenini kazanmak için tahsil ettikleri ilk faturaların parasını ilgili kurumlara yatıran iki şahıs, son 3 ayda vatandaşların ödediği faturaların tutarını ilgili kurumlara teslim etmedi.

Fatura ödemeleri yapılmayan vatandaşların evlerine ihbarname gelmesi üzerine çok sayıda kişi polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, söz konusu bayiyi incelemeye aldı. Bayinin işletmecisi M.Y. ve E.B. polis ekiplerinin yaptıkları baskınla yakalandı. Gözaltına alınan iki kişinin bu yolla yaklaşık bin kişiyi 40 bin YTL dolandırdığı öğrenildi.

Şüpheliler, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber