PKK yandaşı grup, polise ateş açıp taş attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2008 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de eylem yapan bölücü örgüt PKK yandaşları dağılmalarını isteyen polise kurusıkı tabanca ile ateş açıp, taşla saldırdı.

Pazar kurulan sokağı adeta savaş alanına çeviren örgüt yandaşlarına, çevik kuvvet ekipleri ve panzerlerle müdahale edildi. Polisin gaz bombası attığı korsan göstericilerden 4 kişi gözaltına alındı.

Gündoğdu Mahallesi'ndeki Mersin Özgür Yurttaş Demokrasievi'nin yapılan genel kurulu sonrası yürüyüşe geçen bölücü örgüt yandaşı bir grup, terör örgütü lehine sloganlar atarak Şevket Sümer Mahallesi 156. Cadde üzerinde bulunan Demokrat Toplum Partisi (DTP) Akdeniz Belde teşkilatı önünde toplandı. Burada bölücü örgüt yandaşları çocukları kullanarak çöp konteynırını yola atıp sivil polis ekiplerine taş atmaya başladı. Polislerin üzerine geldiğini gören gruptan bazıları Pazar Sokağı'nda toplanıp polisin dağılın uyarısına dikkate almayarak taş atmayı sürdürdü. Bölücü örgüt yandaşı bir kişi ise kurusıkı tabanca ile ateş açtı. Polisin müdahalesi ile pazar sokağına yürüyüşe geçen grubun burada da kaldırım taşlarını çöp konteynırına doldurup lastik yaktı. Buradaki gruba ise polis ekipleri panzer ile müdahale etti. Sokağı savaş alanına çeviren örgüt yandaşları polis panzerini taşladı. Vatandaşlar ise korkudan iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Ara sokaklarda korsan gösterici kovalayan çevik kuvvet ekipleri göstericilere gaz bombası attı. Atılan gazdan bazı vatandaşların da etkilendiği görüldü. Kovalama sırasında polisler göstericilerden 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber