Yargıtay, başkanlık seçiminde ikiye bölündü...

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay başkanlık seçimleri kızıştı. Özkaya'nın koltuğuna aday olan 7 isim iki kutba ayrıldı. Adaylar en fazla oy alan arkadaşlarının lehine yarıştan çekilerek seçimlerin uzamasını önleyecek Aralık ayında yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'nın yerine 7 Yargıtay Daire Başkanı aday olduğunu açıkladı.

Aralık ayında yapılacak olan seçimlerin kısa sürede sonuçlanması için adayların şimdiden anlaştığı iddia edildi. İki kutba ayrılan adaylar, en çok oyu alan arkadaşlarının lehine çekilerek seçimlerin uzamasının önüne geçecek.

Kimler aday oldu

Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, 1. Hukuk Dairesi Başkanı Orhan Uzgören, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Nihat Yavuz, 4. Hukuk Dairesi Başkanı Bilal Kartal, 16. Hukuk Dairesi Başkanı Osman Arslan, 19. Hukuk Dairesi Başkanı Coşkun Koçak ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker Yargıtay başkanlığı için aday olarak gösteriliyor

İki kutuba ayrıldılar

Yargıtay Başkanlığı'na aday olan Yargıtay Nihat Yavuz ve Yargıtay Onaltıncı Hukuk Dairesi Başkanı Osman Arslan'ın bir grubu oluşturduğu, diğer grupta da geriye kalan 5 adayın yer aldığı iddia edildi. Arslan ve Yavuz'un en çok oyu alanın belli olmasının ardından birbirlerinin lehine adaylıktan çekileceği belirtildi.

5'li ittifak karar aldı

Orhan Uzgören, Coşkun Koçak, Mustafa Aydın, Bilal Kartal ve Hasan Gerçeker'in de kendi aralarında gizli bir ?ittifak' anlaşması yaptıkları yargıtay kulislerine yansıdı. Beş aday, en çok oyu alan aday lehine adaylıktan çekilip en çok oy alan adayı destekleme kararı aldılar.

Güryel'in oyları ne olacak?

Başkanlığa aday olduktan sonra Neşter 2 Operasyonu ile gündeme gelen HSYK eski başkanvekili Ergül Güryel taraftarlarının oylarının rengi merak konusu oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na aday olup en yüksek oyu alan, ancak Cumhurbaşkanı tarafından seçilmeyen Güryel'in oylarının hangi adaya gideceği bilinmiyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber