Artık öğrencilerin de 'günü' var

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Mart 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılının başladığı ve eylül ayının üçüncü haftasına denk gelen 'İlköğretim Haftası'nın son gününü 'Öğrenciler Günü' ilan etti.

Bakanlığın bu sürpriz kararıyla ilköğretim okulları ve liselerde 'Öğretmenler Günü' gibi 'Öğrenciler Günü' de kutlanacak. Okulların açılışı ve dolayısıyla İlköğretim Haftası'nın her yıl farklı tarihlere denk gelmesi sebebiyle 'Öğrenciler Günü' için net bir tarih koyamayan bakanlık, bunun yerine 'okulların açıldığı haftanın son günü'nde karar kıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'eğitim öğretimin devam ettiği bütün günlerin öğrenciler günü' olduğunu vurgularken, özel bir günü de 'Öğrenciler Günü' olarak belirlediklerini söyledi. Yeni bir eğitim öğretim yılının başladığı haftada öğrencilere 'öğrenciliğin farkında olmalarını sağlayacak' etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Bakan Hüseyin Çelik, Öğrenciler Günü'yle öğrencilerin hem eğlenmeleri hem de yeni yıla heyecanla başlamalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Anneler Günü okulda kutlanacak

İlköğretim ve liselerde kutlanan 'Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi'ni değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, çizelgeye 'Demiryolları Haftası, Organ Bağışı ve Nakli Haftası, Dünya Çocuk Hakları Günü, Dünya Kadınlar Günü, Yaşlılar Haftası, Anneler Günü, Vergi Haftası ve Babalar Günü'nü de ilave etti. Buna göre ilköğretim ve liselerin çeşitli etkinliklerinde Yeşilay Haftası ve Gaziler Günü gibi 45 gün ve hafta kutlanacak veya derslerde işlenecek. Yine ilköğretim ve liselerde uygulanan kütüphane, edebiyat, tiyatro gibi 'öğrenci kulüpleri' çizelgesine, 'bilişim ve internet kulübü' ile 'pulculuk kulübü' de eklendi.

İbrahim Asalıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber