3 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Mart 2008 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELKURMAY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Genelkurmay Başkanlığı Irak'ın kuzeyine düzenlenen kara harekatına ilişkin bugün bilgilendirme toplantısı yapacak

-Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yapacağı bilgilendirme toplantısında kara harekatının detaylarına ilişkin açıklama yapılacak.

-Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yapacağı bilgilendirme toplantısına medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri davet edildi. (Saat: 14.30)

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. Toplantıda Bakanlar Kurulu gündemine ilişkin kararları alacak. (Saat:11.00)

-AKP MYK TOPLANACAK

-AKP Merkez Yürütme Kurulu (MKY) Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanacak. (Saat:19.00)

-MAKEDONYA MECLİS BAŞKANI ANKARA'DA

-Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Ljubisha Georgievski TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın konuğu olarak Ankara'da. Konuk Meclis Başkanı TBMM Başkanı Toptan ile görüşecek. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de Başbakanlık Merkez Bina'da bir görüşme gerçekleştirecek. (Saat: 18.00)

-CHP'Lİ KEMAL ANADOL'UN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, son siyasi gelişmelerle ilgili TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyecek. (Saat: 11.30)

-ÖSS VE YDS BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLIYOR

-ÖSS ve YDS sınavlarına başvurular bugün başlıyor. Türban tartışmasının doruğa çıktığı şu günlerde, yapılacak sınava türbanla girilip girilmeyeceği ve dolayısıyla türbanlı fotoğrafla başvurulup vurulamayacağı da en önemli tartışma konularından biri. Hazırlanan kılavuzlarda sınava türbansız girileceği belirtilirken, ÖSS'ye türbanlı öğrenci alınıp alınmayacağı 13 Mart 2008'de yapılacak olan YÖK Genel Kurul'unda kesinleşecek.

-TÜİK, FİYAT ENDEKSİ VE ENFLASYONU DEĞERLENDİRECEK

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) basın mensuplarına yönelik Fiyat endeksi ve Enflasyon konulu bilgilendirme semineri düzenleyecek. (Saat: 14.30)

-HRİSTOFYAS ATINA'YA, TALAT ANKARA'YA

-Kıbrıs ile ilgili son gelişmeler ile adada yaratılan yeni durum, hem Ankara'da, hem de Atina'da ele alınacak. Yeni Rum Cumhurbaşkanı Hristofyas, Yunanistan hükümeti ile temaslarda bulunmak üzere yarın Atina'ya gidiyor. KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ise Perşembe günü Ankara'ya geliyor.

-MEB'DE SEZER'DEN VETOLULARA GÜL AYARI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den veto yiyen atama kararları, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den imza alıyor. Cumhurbaşkanı Gül, bu ana kadar MEB'den gelen tüm kararları imzaladı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI AIDSLE MÜCADELE EDİYOR

-Sağlık Bakanlığı AIDS ile mücadelede kolları sıvadı. Dünyada hergün 7 bin kişinin HIV/AIDS virüsünü aldığı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanlığı, 11 adet Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi ile HIV/AIDS hakkında bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Merkezler, ücretsiz olarak isim almadan bilgi ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra HIV testi de yapıyor.

-AF2008.ORG: ?EĞİTİMİMİZE DEVAM ETMEK İÇİN TANIDIĞA MI İHTİYAÇ VAR??

-Katkı payı ödemediği için üniversiteden atılan ve İdare Mahkemesi'nde açtığı davada da haksız bulunan Gözde Kenter'in, dönemin YÖK Başkanı'nın emri ile okula dönebilmesi öğrenci affı bekleyen birlerce genci hareket geçirdi. Eğitim Hakkı Portalı ?www.af2008.org? editörü Hasan Uçar, ?Eğitimimize devam etmek için de mi tanıdığa ihtiyacımız var?? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber