Kira artışları masaya yatırılıyor

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, bugün toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda kira artışlarına sınır getirilmesi konusundaki yasal düzenlemenin ele alınacağını söyledi.

Kira artışlarına sınırlama getiren yasal düzenleme için ilk adım atılıyor. NTV'nin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener bugün yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konunun ele alınacağını söyledi. Yeni düzenleme ile kiraların ya hedeflenen ya da geçmiş bir yılın enflasyonu dikkate alınarak artırılması planlanıyor.

Kiradaki fiyat artışlarının enflasyonun üzerinde seyretmesi hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine konu bugünkü Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında ele alınacak.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener geçen hükümet döneminde kira artışlarına kanunla sınır getirildiğini ancak bu düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. İşte bu nedenle olayın öncelikle hukuki çerçevesi tartışılacak.

Şener konuya ilişkin olarak, ?Kira artışlarına sınır teorik olarak gelebilir ama piyasa mekanizması içinde ihtilaflı durumlar ortaya çıkabilir. Yasa amacına ulaşamayabilir. Bu da çok boyutlu olarak ele alınacak? açıklamasını yaptı.

ENFLASYONA GÖRE ARTIŞ

Edinilen bilgilere göre yeni düzenleme ile kiraların ya hedeflenen yada geçmiş bir yılın enflasyonu dikkate alınarak artırılması planlanıyor.

Kiranın yabancı para veya kıymetli madene endekslendiği durumlarda ise ayrıca bir artışın yapılması öngörülmüyor. Taşınmazın bulunduğu bölgedeki geçerli artış yasayla belirlenen rakamın altında ise enflasyon hedefi uygulanmayacak. Bu ayrıntılarla ilgili son karar yarın ekonomi yönetiminin yapacağı toplantıda verilecek.

NTV-MSNBC

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber