Öğretmenlerin çayına fare zehiri koyan öğrenciler serbest bırakıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mart 2008 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OSMANİYE'deki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğretmenlerin çay içtiği demliğe fare zehri attığı iddiasıyla gözaltına alınıp, yaşları küçük olduğu için ailelerine teslim edilen 7'nci sınıf öğrencilerinden 14 yaşındaki U.D. ile 13 yaşındaki E.Ç., bugün Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Olay, cuma günü saat 12.00 sıralarında Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda meydana gelmiş, çaycı Elif Apaydın'ın çay ocağında fare zehiri poşeti olduğunu duyurması ve çaya atılmasından şüphelendiğini anlatması üzerine büyük panik yaşanmış, Devlet Hastanesi'nde götürülüp serum takılan 17 öğretmen tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Ancak öğretmenlerin kan örneklerinde herhangi bir zehir bulgusuna rastlanmamıştı.

Başlatılan soruşturmada 7'nci sınıf öğrencilerinden U.D. ile E.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü'nde suçlarını itiraf ederken, öğretmenlerden birinin kendisini dövdüğünü öne süren U.D.'nin intikam almak için çaya fare zehri döktüğünü, E.Ç.'nin de gözcülük yaptığı ortaya çıktı. Yaşları küçük olduğu için polis tarafından ifadesi alınamayan sadece bilgisine başvurulabilen 2 öğrenci, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ailelerine teslim edildi. Çay ocağında bulunan poşet ise zehir olup olmadığının belirlenmesi için çaydanlıktaki sıvı örneği ile birlikte polis laboratuarına gönderildi.

Bugün tekrar Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirilen 2 öğrenci, öğretmenlerin ifadelerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Büyük gizlilik içinde Adliye'ye getirilen 2 öğrenci, binanın içine kadar giren mahkum girişinden nöbetçi savcının odasına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber