Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Mart 2008 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bu haftayı da mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde sıcaklıkda geçirecek. Batıda en sıcak 4 mart gününden biri yaşanabilir. Doğu kesimlerde de havanın açması ile sıcaklık yükseliyor. Önümüzdeki günlerde önemli bir yağış beklenmiyor.

- İstanbul'da hava güneşli, sıcaklık 21 dereceye kadar çıkacak ama lodos sert esiyor. Ankara'da gece gündüz sıcaklık farkı iyice açılıyor, bugün sıcaklık 16 dereceye kadar çıkacak. İzmir'de lodos çok sert ama hava sıcak. Bursalılar soba zehirlenmesine karşı dikkatli olmalı, lodos yarın öğleye kadar sert esecek. Adana'da önümüzdeki günler açık ve gündüzleri sıcak geçecek. Bugün İstanbul 21, Bursa 22, Ankara 16, İzmir ve Adana 20 derece.

Marmara Bölgesi'nde hava güneşli, sıcaklıkda 25 dereceye yaklaşacak ama sert esecek lodos deniz ulaşımını zaman zaman aksatabilir. Bölgede perşembe günü çok hafif yağmur görülebilir ve sıcaklık 15 dereceye doğru inecek. Bugün Edirne 20, Çanakkale 21, Kocaeli 23 derece.

İç Anadolu'da hava açıyor ve hızla ısınıyor. Sıcaklık Eskişehir-Ankara arasında 17 dereceyi geçecek. Gece sıcaklığı da artıyor, -5 ila 1 derece arasında seyredecek. Rüzgar zayıf, sabahları pus oluşabilecek. Bugün Konya ve Eskişehir 17, Sivas 6 derece.

Ege Bölgesi'nde lodos çok sert, Çeşme-Ayvalık arasında kuvvetli esecek. Bölgede rüzgarlı ama sıcak ve güneşli bir hava var. Çarşamba ve perşembe günü ise bulutlanma biraz artacak. Denizli 20, Muğla 18, Kütahya 16 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde yüksek sıcaklık, zayıf rüzgar ve açık gökyüzü ile tam bir bahar havası var. Güneydoğu Anadolu'da da yarın sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. Bugün Antalya 20, Gaziantep 17 derece.

Doğu Anadolu'da yağış sona erdi, hava açıyor ama sis oluşmaya başladı. Gündüz sıcaklığı yükselecek, geceler de daha ılık geçmeye başladı, Erzurum'da -8 dereceye kadar yükseliyor. Sis önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün Erzurum 0, Malatya 12, Van 3 derece.

Karadeniz güneşli, bugün bölgenin batısında, yarın ise doğusunda sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak. Bolu-Zonguldak arasında perşembe günü hafif yağış olasılığı var. Trabzon 13, Bolu 17, Samsun 16 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber